Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Konstantinpolis se u doba Bizantinskog carstva u grčkom narodu zvao jednostavno i prosto Grad što se na grčkom kaže Stambol, a kojeg su \"strašni i zli\" Turci kad su ga zauzeli nezvanično u narodu prozvali Istanboli, dok su zvanično ime Konstantinpolis (Turci su se smatrali nasljednicima Rimskog (istočnog) carstva) promjenili poslije ukidanja sultanove vlasti za vrijeme Kemal paše Atatrurka, koji je premjestio glavni grad iz Konstatinpolisa u Ankaru, a njemu promjenio ime u Istamboli..... Inače su \"zli i strašni\" Turci preuzeli i simbol Grada, koji je gle čuda Polumjesec (koji se može vidjeti i po manastirima na Svetoj Gori, Hilandaru), i kao nasljednici Istočnog Rimskog carstva ratovali pod tim znakom....koji inače nema nikakve veze sa islamom....
Vi majmuni sto govorite o unistavanju, ovo je bilo prije stotine godina a vi prije 20 god ste sistematski dizali u vazduh dzamije. Koje ovdje napredovao umski?! Crkli da bog da!
Za ovu prvu trojicu konja iznad. Hajd\' realno, da su Turci htjeli istrijebiti kršćane, šta mislite da li bi sada bilo ijednog pravoslavnog Srbina??? Onako, čisto logički da razmislite, pa odgovorite. 500 godina, i još vam ljudi obnove Pećku patrijaršiju. J.b.t. a koliko kukate, čovjek bi pomislio da su vas istrebljivali k\'o Hitler Židove.
Ma nemoguće! Pa Islam se nikad nije širio osvajačkim ratovima. Svi su dobrovoljno prešli.
Ko li je toboze srusio, pitam se pitam, kad svi znamo da Turci ne bi ni mrava zgazili. Oni samo promjene sva bizantinska imena gradova u turska, poruse sve crkve, a one koje ne uspiju srusiti, pretvore u dzamije. Tolerancija na turski nacin. Najgore od svega je sto se i danas kite tudjim perjem, gradom na 2 kontinenta koji se zvao Konstantinopolj, a znamo kako se danas zove.
Bices ti pretvorena u dzamiju sam\' polako...Tako su i po BiH radili muhini osvajaci