Nova knjiga s odgovorima
0
Zašto žene plaču više od muškaraca?
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jesu li žene emotivnije? Brojne su strukturalne i funkcionalne razlike između žena i muškaraca. Ljudski mozak je podijeljen u dvije hemisfere koje obavljaju različite stvari. Povezane su corpusom callosumom, tankim tkivom koje prenosi informacije jednog drugom. Kod žena je to nervno tkivo nešto veće, što znači da je emocionalna desna strana mozga bolje povezana sa analitičkom lijevom. To može značiti da su žene više emocionalno svjesne, ali i da više govore i misle o svojim osjećanjima. Kad obavljaju kompleksne zadatke, žene koriste obje strane mozga, dok muškarci više koriste onu stranu koja je potrebnija za izvršenje tog zadatka. ----------------------------------------------------------------------------------- Ovo je samo teorija. 1/3 kaze da 1/3 ne i 1/3 naucnika da nema razlike izmedu zene i muskarca. Razlika je u tome da zene mogu misliti i osjecati. Mi ili mislimo ili osjecamo.
zato jer se ne plase pred sobom ni pred drugima pokazati svoje mane i svoje ,,slabosti\'\' ..... ako jeste a jeste najveca pobjeda pobijediti sebe onda je zenski spol definitivno jaci od muskog ili su pak oni ,,feminizirani\'\' muskarci inteligentniji od sirovim mesom i masnim naslagama tapaciranih ,,muskarcina\'\' - snaga klade valja, a um caruje :)
dobar clanak...nesto mimo politike, a sto ce (nadam se) zaokupiti paznju citalaca.... rado bih narucio knjigu, molim sa-x da pokusa doci do informacije gdje se moze naruciti... licno, interesuje me \"deja vu\", o njemu je prof.dr.slobodan logo pisao kao o psihickom poremecaju...
A zasto Bosanci imaju mozak a i dalje razmisljaju sa sva neurona, od kojih je jedan za disanje.
fakat je dobar članak, volio bih imati ovu knjigu
Zašto žene plaču više od muškaraca? Imaju manji mjehur od muskaraca, a i jedni i drugi imaju isti broj wc-a na raspolaganju.