Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta je sa gladnih i zednih i bolesnih??? Ebo vam experiment mater!!!
Ovaj tekst pokazuje da njegov autor uopce ne razumije kako ovaj uredjaj radi. \"Za hlađenje velikih magneta koji \"savijaju\" zrake sa česticama koristi se tečni helijum. Magenti su raspoređeni u kružnom tunelu dužine 27 kilometara.\" Naime magneti ne \'savijaju\' zrake sa cesticama, nego ih privlace k sebi, i tako ubrzavaju njihovo kretanje kroz vakum, ali magneti su suplji (u obliku tocka) tako da cestica (cestice) prolete kroz supljinu, zatim ih sljedeci magnet privlaci i jos vise ubrazava njihovo kretanje. A ubrzavanje njihovo do priblizne brzine svjetlosti i jeste cilj eksperimenta. Dakle \'savijanje\' zrake cestica je jedna besmislica. To sto su napravljeni u krug je potpuno ne bitno, jer ima u svijetu slicnih uredjaja koja nisu konstruisana u kruznicu, nego u liniju.
U tu_ne_lu u sred mra_ka je_bo pi_tar maaaa_ni_ja_ka U tu_ne_lu u sred mra_ka je_bo pi_tar maaaa_ni_ja_ka
Ma jeli to oni prave crnu rupu, ili mi se cini?
SRB-IN-e Turčine nap-uši se q-urchine.
Kakvi kelvini kakvi celzijusi ..imal sta za cekera?
Smijesno je da se kao glavni podatak istice da je ovo nesto najhladnije u svemiru. Svaki aparat Magnetna rezonanca kojih ima na hiljade u bolnicama sirom svijeta se takodje hladi tecnim helijumom na temperaturu blisku apsolutnoj nuli iliti 273 stepena C.
jedva cekam. :D
Zanimljivo
vidim nekim je Mile nocna mora a zato mi pjevamo je-bi Do-do glupe Ba-li-je, glupe Ba-li-je...x1000
zajebace se oni ba...popusit cemo foru.....salim se
Ne bi me zacudilo da je ovo smislio Nazif Gljiva.
lijepo srocen tekst
nije to nista , kod nas se mile sudari glavom sa spiricem i odzvanja mu u glavi po 2 dana kakav Big bang
Odlićno !