Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...saće to nama rastumačit klixovi astrofizičari...
Da i priblizno ce pogoditi kad ce se to desiti u oko 8 milijardi godina, gore dole...
Da, da, rastumačiti i to u kratkim crtama, slikovito i nadasve originalno hehe
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Svemir je napola srbin.
dr Neil deGrasse Tyson kaze da nema nista od toga
The end is near.
Bla bla bla. Kako je krhko znanje, kod naučnika pogotovo. Kada ne znaju nešto objasniti izmišljaju pojmove kao "tamna materija" i sl. Zar nije lakše priznati da nešto na ovom stepenu razvoja, ne znamo i ne razumijemo, kao što im ne štima proračun oko "negativne gravitacije". Ja budala... kome nije jasno nek se javi.
prosječan čitalac ovog članka mora biti obrazovan do zvanja dr. nauka(tehničkih) da bi pojmio o čemu se radi , inače dzaba vrijeme ode
Tamna vlast mi pojede penziju i državu. To je puno gore!
"Onaj koji sve iz ničega stvara, koji će zatim to ponovo učiniti.." sura Mravi 64, Kur'an
kakva tamna materija..meni polako nestaje zeljasta materija,,koja izgledom podsjeca:)))
Tamna tvar je naziv za tvaru svemiru koja ne emitira niti reflektira elektromagnetsko zračenje, zbog čega je ne možemo vidjeti. Njeno postojanje astronomija je dokazala posredno, promatranjem učinka tamne tvari na druge, lakše uočljive, objekte. Poznavanje količine tamne tvari u svemiru omogućilo bi bolje razumijevanje kako funkcionira svemir. Temeljna postavka moderne znanosti o svemiru je da vidljive zvijezde, planeti i plinovi čine oko četiri posto svemira te da plutaju na ogromnom moru nepoznate tvari koju se naziva tamnom energijom. Pretpostavlja se da tamna energija čini 73 posto svemira dok nešto manje tajanstvena tamna tvar čini preostalih 23 posto o dosadašnjeg tako i budućeg razvoja svemira.
HAHAHAH koliko ovi seru nevidjeno
sve mi je jasno ko dan hh
Sigurno će najgore osiguranja proći, valja naplatit štetu.
DONTEATUS
Nauka se bavi stvarima koje mogu biti posmatrane, mjerljive i ponoviti eksperiment. a tamna energija i tamna materija nisu nista od navedenog. j€6€s takve naucnike.
Pa kad nabaviš prvi tom Futuhata i uvjeriš se znaćeš da nije nebuloza.Još kad bi ti reko da je tajna postojanja materije u čistoj nuli, pomislićeš koja je to nebuloza ☺ Haj druže uživaj moram ići na kafu.
Tamna materija,pramaterija ili heba,o njoj ibni Arebi iz Andaluzije pisao prije 850 godina.Nemjerljiva,nepojmljiva i sveprisutna.
ibni Arebi je živio u Kairu i Damasku u Andaluziji je samo rodjen.
Najveće je čudo što ga cijeli svijet priznaje i divi mu se.Evropljani ga zovu Doktor Maximus,Muslijmanski filozofi ga zovu Šejhul Ekber a ovi novokomponovani šejhovi kažu da je kjafir.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)