Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zapravo Voyager 2 (20.08.1977.) je lansiran 15 dana prije Voyagera 1 (05.09.1977.) @Mrav3 Druga definicja kaze da je granica suncevog sistema tamo dokle seze uticaj sunceve gravitacije, a to je, ugrubo izracunato, na nekih 125 hiljada AJ (astronomska jedinica - prosjecna udaljenost Zemlje od Suncam, oko 150 miliona km). Voyager 1 je presao 'tek' nekih 125 AJ.
Krme u Svemiru
Voyager 1 je jos davno napustio suncev sistem, ali je NASA tek sad to zvanicno potvrdila.
dje ce tamo u pm
to poslali Gokua po zmajeve kugle na Namek??? :P
uvijek sam se pitao kako se onaj Vegeta ne smrzne kada stane sa letjelicom u po svemira kada hoce unistiti planet neki, a goku se smrzavo na Zemlji milijun puta
Vratit će je Spock i Kirk, ja vam kažem :D
Trebo sam se i ja ukrcati u nju i cao