Sobe sa intergalaktičkim pogledom
0
Rusi planiraju izgradnju hotela u svemiru
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"u orbiti 350 metara iznad površine Zemlje\" znači i sa Vraca imamo pogled na Zemlji iz orbite?
samo da nebude pisanja odozgo po nama
ako pustis vodu dok si na solji, zracni mlaz ce ti ususati su.pak....!!!! je.beno....!!!!!!!!
Hoce da naprave hotel u svemiru,a ne mogu se povezati sa satelitom kojeg su lansirali u atmosferu po sata prije. Isti su k˛o srbi,smrde na les.
u svakom slučaju od lijepih sjećanja ni srbi ni bošnjaci nemaju nikakve fajde, nego daj da vidimo možemol mi ovaki kakav hotel sklepat, da se štogod love zaradi :)
arapski sistem cifara dolazi iz indije, ali su muslimanski matematičari dodali nulu nakon brojnih filozofskih rasprava da li ništa uopšte postoji. sama ovakva naučna rasprava je totalna inovacija karakteristična za muslimanske filozove, mada je tačno da se nula kao takva koristila i u drugim civilizacijama. u svakom slučaju to ne umanjuje zaslugu muslimanskih naučnika koji su je donijeli u evropu, kao i brojne druge civilizacijske prodore :)
@ @Srbin, a sta sam ja reko? ;-)
nula dolazi iz indije a i prvi red za aproksimaciju pi dolazi iz indije
Mujo, sreco, nije da imam nesto protiv muslimana ili bilo koga, ali eto tek toliko za informaciju da nisu muslimani izmislili nulu. Tacno je da mi ove svakodnevne cifre nazivamo arapskim ciframa ali te cifre su porijeklom iz Indije koje su nama u Evropi predstavili Arapi pa ih mi otuda nazivamo arapskim. Sem toga koncept nule je poznat i u drugim civilizacijama nevezanim za Arape i Evropu. Recimo Majama, Inkama, Astecima,...
da nije musa.limana sto su izmislili nulu nebi rusi isli na mjesec niti bi bilo nule na laptopu
bosanci ne dolaze u obzir.. jer bi paradajiz i pitu nosili sa sobom..ne bi marke (kune) na hranu potrosili.. heheh
ja ne bi smjela ovdje na \"odmor\" i da se neko ponudi da mi plati
pih...takve konzerve ste gradili jos 60-tih godina...šta je gdje vam je ta moc i tehnologija za nesto masivnije...??? zar niste sve svemirske sile dosad mogli sklopiti bazu-hotel-letjelicu u orbiti velicine bar -nosaca aviona- :-))
Nije da se se nesto mijesam, znam nije moj pos\'o da vas ispravljam al da slucajno nije mozda 350 kilometara
nije ba jarane, rajvosa je već na 650 metara nadmorske visine, znači već smo u MINUSU, moraćemo iskopat 300 duboke rupe, recimo negdje oko nahoreva, oko plinskog čvora, da bismo bili na NULI!
sreca pa je na 350 metara od povrsine zemlje, ako se nesto zakomplikuje mogu padobranom skociti
Selektor fudbaleske reprezentacije BiH