Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pih kad\' su to radili u zvjezdanim stazama
Treba uvest jedinicu za zaustavljanje razvoja 1 Dodik
Nema pare bez lopate !
Gomila glupih komentara...heheh
vrlo zanimljivo zapazanje kolega Secret
@molim Ono što ovaj članak u stvari kaže je da su naučnici uspjeli da promjenom \"osobina\" jedne grupe elementarnih čestica \"prenesu\" odgovarajuče osobine na drugu grupu čestica. Prenesu je pod navodnicima jer se ništa i nije prenosilo nego su se promjenile \"osobine\" udaljenje grupe čestica (po zakonima superpozicije). Nazivati ovo teleportacija je potpuna besmislica.
@molim Da ja pokusam da ti objasnim. U kvantnoj fizici postoji fenomen koji se zove superpozcija. U kvantoj fizici se jedan te isti fenomen (pojava) može vidjeti i kao čestična i tao talasna pojava. Na primjer fotoni se ponašaju istovremeno i kao čestice i kao talas. Ovaj fenomem NE POSTOJIM u našem svakodnevnom iskustvu. Kada se dva fotona propuštaju istovremeno kroz jedan zaslon oni se ponašaju kao talas. Jedan foton ima jednu \"osobinu\" koja je zavisna ili povezana sa \"osobinom\" drugog fotona. Kada mjerimo \"osobinu\" jednog fotona tada se po principima kvantne fizike mjenjaju njegove osobine, jer jednostavno mi nismo u mogučnosti izmjeriti neko osobinu kod fotona (ili neke druge čestice) a da je i ne promjenimo. Kada smo to uradili sa jednim od fotona tada smo po principu superpozicije promjenili \"osobinu\" i onog drugog fotona bez obzira na njegovu udaljenost (i milione svjetlosnih godina) trenutno.
ovo je mali korak za ove kineze a veliki za propast covjecanstva :P
što je objasnio lijepo ovaj kolega malo iznad gore... teleportacija u stvari ne postoji...to je samo KOPIRANJE objekta, osobe...i dalekometno projektiranje...sa tom razlikom da se u slucaju teleportacije ORIGINAL UNIŠTAVA da bi vizuelno bilo jednostavnije prihvatiti da je to isti objekat ili osoba...a recimo to za teleportaciju i ne mora...teleportacija bi se mogla obaviti i recimo bez unistavanja originala...samo se zavrsi totalno skeiniranje osobe ili predmeta i kopirati ga na željeni cilj...a original bi ostao netaknut i recimo vas kao osobu tako teleportiraju...tad bi postojali vi kao original i ta kopija...i kad bi pogledali samog sebe vidjeli bi da je teleportacija ubleha...i da se radi samo o naprednom kloniranju tj kopiranju...da su vas uništili u startu kao original vi bi bili mrtvi!
da se javi neko stručan, ko razumije ovu problematiku, i objasni stručno, ali normalnim jezikom, O ČEMU SE USTVARI OVDJE RADI. ja ponešto znam, čisto laički i a m a t e r s k i, dobar sam bio i u srednjoj školi iz fizike, i sada relativno često pratim literaturu (na nivou relativno dobro obaviještenog a m a t e r a), ali ovdje NIŠTA nisam skontao. mogu misliti kako je tek klincima za koje je ovo \"špansko selo\". unaprijed hvala
Ali ovih 7365 nekvantnih ne mogu od raspadajucih poluatoma suzdrzati fotone koji su u fazi sublimacije iz neotektonskog djellovanja sila anageneze...to je prosto nemoguce.Mozda ce se nekad moci izblondirati,ali za sada sve je u fazu apsolutne kvantnosti.
half-life zakon
To se zove superpozicija, a ne teleportacija postovani \"novinari\".
Slao pisma, vozao konjem, pih to su u zvjezdanim stazama davno radili
uopste nije tacno da nista nije proizaslo iz tih istrazivanja, racunari, internet, mikrovalna, rengen, ct, atomska, mobitel i mnogo toga drugog je upravo proizaslo iz ovih istrazivanja da nema fizike ti bi se danas vozao konjem i slao pisma
Sve sam skonto sta pise u ovom clanku