Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jaffa grad? Jel od tamo tops dolazi?
I sta pise na njemu majku vam nepismenu???!!!
... tekst glasi..... \"Odmah se vracam, oso sam u komsiluk na bokluk.....\"
većina istoričara smatra da je Frederick prešao na islam, kao simpatizer islama je učio arapski, bio oženjen muslimankama, nakon što mu je egipatski sultan predao jerusalim (politički razlozi) očistio je i sredio cijeli jerusalim, u prvom redu al-aksu. zbog svega toga, u prvom redu zbog simpatija spram islama ili prelaska na islam, je ekskomuniciran po povratku.
Ni jedna religija nije \'izvorna\'. Kao sto neko iznad rece, ljudi koji su prihvacali te nove religije (a to nije islo preko noci) su u njih vremenom pomjesale svoje narodne i paganske obicaje. Naprimjer danas imamo Bozic, koji je samo jedna mid-winter fest. A sto se tice vecine krscana i muslimana, nemaju puno znanja o svojim religijama. Btw, malo info za sve....krscanin je neko ko vjeruje da je Isus mesija (krist je mesijah na Grckom). Muslimani takodjer vjeruju da je Isus/Isa mesija! U striktnom slovu i oni su ustvari krscani = oni koji vjeruju da je Isus/Isa mesija, samo sto su krscani+, vjeruju sto i krscani samo su vjeru prosirili. Kao sto su krscani ustvari Jevreji +, prosirili su Jevrejsku vjeru. Jevreji ne priznaju Isusa, krscansko prosirenje vjere, dok krscani ne priznaju Muhammeda, islamsko prosirenje vjere.
Bolje se i kipu pokloniti nego obicnom neobradjenom kamenu.
Ovo je samo jos jedan od dokaza da je Europa bila pismena na vise jezika jos u to doba, dok Arzijina skola nastavlja prozivoditi nepismene generacije izgubljene u vremenu i prostoru.
I sta pise na njemu?!
Opet tvrdim u prihvaćenoj simbolici nije problem: http://www.religionfacts.com/christianity/symbols.htm http://christianity.about.com/od/symbolspictures/ig/Christian-Symbols-Glossary/ Valjda je bila prvo Božija objava pa onda sve drugo.... Međutim kako drugačije nazvati Krišćanstvo osim Krišćanstvo - Biblijizam (Kur\"anizam nema smisla), Sljedbenici Ise A.S. (predugo) ??? Problem nije u tome, Problem nije u onome što ulazi u usta nego u onome što izlazi iz usta.... Problem je u djelima, svih nas, Svi nazivamo jedni drugima MIr - Selam, Zaklinjemo se u 10 Božijih zapovjedi od kojih je jedna ne u-b-i-j, široko rasprostranjene religije, a dnevno poub-ijamo jedni drugih što direktno što indirektno (glad, proizvodnja oružija koje se koristi olako - što opet vuče raspravu na drugu stranu - postoji li i šta je validan razlog za rat - u Krišćanstvu, u Islamu, u Judaizmu ?), postoji li zapreka za opraštanje ili samilost ? Duge teme od kojih mnogi bježe...
Da ste vi pametni, bi li vjerovali u sve što piše u knjigama koje su napisane prije 2000 i 1400 godina?
Ako vjerujete jevrejima za ovo niste li malo licimuri, peder.i, jajari?
Da je Isus obješen da li bi nosili vješala oko vrata?
da vi svi malo ne ka.kite
\"Noseći ogroman krst na prsima svojih odora, hiljade mladića se borilo protiv muslimana da vrate kršćansku kontrolu nad Jerusalemom.\" a ako nisu uspjeli doći do Jeruzalema dobar je bio i Bizanc odnosno Carigrad. Nikad ne bi Turci ušli u Istanbul da nije bilo Pape i njegovih krstaških ratova za Isusov grob i belu tehniku
Ako je kriz nanio toliku bol isusu ako je razlog njegove patnje i bola zar da se njim ponosite?? Biste li i metak nosili da je ranio isusa, biste li nozeve oko vrata vjesali da su nozevima rezali isusa... Ima li to ikakve veze s razumom :/
ako ko nije pročitao povelju kulina bana evo mu prevod pa vi vadite kakve hoćete zaključke U ime oca i sina i svetog duha. Ja, ban bosanski Kulin, obećavam Tebi kneže Krvašu i svim građanima Dubrovčanima pravim Vam prijateljem biti od sada i dovijeka. I pravicu držati sa Vama i pravo povjerenje, dokle budem živ. Svi Dubrovčani koji hode kuda ja vladam, trgujući, gdje god se žele kretati, gdje god koji hoće, s pravim povjerenjem i pravim srcem, bez ikakve zlobe, a šta mi ko da svojom voljom kao poklon. Neće im biti od mojih časnika sile, i dokle u mene budu, davat ću im pomoć kao i sebi, koliko se može, bez ikakve zle primisli. Neka mi Bog pomogne i svo Sveto Evanđelje. Ja Radoje banov pisar pisah ovu knjigu banove povelje od rođenja Kristova tisuću i sto i osamdeset i devet ljeta, mjeseca augusta i dvadeset i deveti dan, (na dan) odrubljenja glave Ivana Krstitelja.