Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
1480svjetlosnih? dodjavola...ako i posaljemo nekoga, necemo dugo dobiti rezultate svijetlimo li i mi njima ovako? mozda oni posalju nekoga
Pa ne svijetlimo, jer ako oni imaju odgovarajuce satelite i sad ih drze okrenute prema zemlji oni sad posmatraju takozvano Mracno doba u Europi iz 6. vijeka.
A mi se frkamo tu oko Bogova raznoraznih .... Hahahaha... Kad ono mali zeleni nam u komsiluku 🙃
bujrum
1480 svjetlosnih godina. Jel to sad kad bi mi krenuli prema toj zvijezdi i putovali brzinom svjetlosti trebalo bi nam 1480 godina do tamo?
@vlado.nine Pa sad da imamo tehnologiju tj svemirski brod enterprice ili kako se vec zive kako bi otisli do tamo, a to nam je relativno blizu kakvih sve zvijezda i galaksija smo otkrili teleskopima
@vlado.nine Relativno, vrijeme je relativno i moderna fizika smatra da niti jedan objekat nemoze dostici brzinu svijetlosti, takodjer sa ogromnim brzinama i priblizavanjem brzini svijetlosti vrijeme usporava i ljudima na zemlji to putovanje bi trajalo 1480 godina, ali onima koji bi bili u tom brodu bi trajalo znatno krace.
Idemo eksperti,lako je Baketa komentirati.
možda imaju planetarnu redukciju struje... stigla struja, reaguj k'o munja...