Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba preimenovati u “Srpska teorema” jer su to onda vjerovatno drevni srbi otkrili. I Pitagora je srbin bio
Oduvijek mi je bilo sumnjivo kad su nam u školi govorili kako su stari Grci sve nauke izumili. Kad to kažeš nekom obrazovanom Indijcu, Kinezu ili Arapu, samo će ti uzvratiti umornim osmijehom.
Obratno, Arapi su znanje iz antičke Grčke sačuvali i donijeli na Zapad. Uglavnom preko Španije
vidim isao si u skolu
Grci lažovi sve njihovo prisjećaju na srbe
Da nije i Pitagora diplomirao u Travniku? 😀
Božiji teorem
Dosta čudnih stvari se dešavalo u prvom vijeku nove ere. Stiče se utisak da su Rimljani i Grci više stvari uništili i prepisali sebi nego što su ustvari izumili. Toliko je toga što je nejasno i nelogično iz tog perioda, a pogotovo na našim prostorima.
Pa sve je relativno. Dosta je primjera gdje su odredjeni zapadni naucnici prepisivali sebi otkrica, koja su zapravo dosta prije njih zabiljezena, i to na srednjem i krajnjem istoku.
Pitagora stari plagijator :)
Valjalo bi Pitagori provjeriti diplomu!
Ne može. Nije je ni imao.
Pa i ovo je stara vijest, Odavno se znalo za ove ploče.
U stvari, Babilonci i stari Egipaćani nisu u potpunosti znali ono što danas zovemo Pitagorinom teoremom. Znali su za postojanje nekih uređenih trojki za koje vrijedi a2 + b2 = c2, koje se zapisuju kao (a, b, c). Primeri takvih trojki, poznatih još prije Pitagore, su (3, 4, 5), (12, 16, 20), (15, 20, 25), (5, 12, 13), (15, 36, 39) itd, kao i sve trojke proporcionalne sa ovim.
Brega i Merlin su Pitagorejci
Plagijatorina teorema
moj sinko sta se sve desavalo, a nas loze
Kvadrat nad hipotenuzom jednak je zbiru kvadrata nad obje katete
S yebben ti Klix!😂😂😂😂😂😂
Stari Rimljani i Grkljani.