Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Takozvane crne rupe predstavljaju nebeska tijela čija je kozmička brzina veća od brzine svjetlosti. Albert se grohotom nasmija.
Možda su mislili na rotaciju? :o
@master_forever To je istina. No, i ovo je istina, prije samo 600 godina svi znanstvenici su znali da je Zemlja ravna ploha, i da Sunce rotira oko Zemlje ;-)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
kako bolan nema potvrdjene teorije,pa o čemu Stephen Hawking piše čitav život,ne može se izmjeriti dubina crnih rupa,ali njen obim u odnosu na dimenzije galaksija mogu.Crne rupe su kosmicka tijela,pa kazati da one nisu dokazane je isto kao da se kaže da Mjesec nije dokazan
Stephen Hawking je teorijski fizičar tako da... ono... Teorija ako ima dokaz onda to više nije teorija... jbg
Divi naučnika što pucaju majnuse, Stephen Hawking im naučna vodilja a frajer lupa "ko Maksim po diviziji". Svako ko ima malo veću maštu od prosjeka može bit teorijski fizičar ala Stephen Hawking
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Crne rupe nisu nebeska tijela!!!! To ti dođe kao da kažem da je vagina vizuelni efekat a ne ženski polni organ!!!! Alo novinari
Vodite me tamo
Uvijek čitam mnogo članaka o crnim rupama,a u posljednje vrijeme otkako sam zgrabio neograničeni paket interneta češće odgledam i emisiju sa crnim rupama,najčešće na x vieos, tu stvarno ima puno crnih rupa ima i plavih da se razumijemo, ali meni boje ne znače ništa. dobre i edukativne emisije, sve su rupe u glavnoj ulozi,oko njih se sve vrti.
Astronauti!!!!???? Bice prije da su astronomi!!
Ma jok ba. Astronauti su u pitanju, naime, hoće da odu malo do te crne rupčage da to sve premjere pa će nam javit rezultate :)
e vise stvarno ne razumijem ove nacunike sto traze stvari po svemiru. pa ***ga i svemir i galaksije i crne rupe i vode na marsu i piicke materne, ulazu milione u instrumente da otkriju stvari udaljene milijardama kilometara na koje ljudska noga jos bilione godina nece krocit, mjesto da te pare ulazu u nesto korisno. sto ne izgrade azile za napustene zivotinje, domove za beskucnike, sto ne obezbjede hranu za milione galdne djece u africi, sto ne poprave stete napravljene od uragana, zemljotresa ili poplava u nepalu il na balkanu, sto ne daju nesto od tog izbjeglicama, jebla ih crna rupa da ih jebla, zajedno s vodom na marsu i vrazijim galaksijama.
Bogami nisi "prosvjecen" kako mislis !
crna rupa- u koju ulazi organ unutrašnjih poslova ....
Svaka galaksija u svome centru ima jednu Crnu Rupu,pa tako i nasa,koja cini samo !% od upkupne povrsine galaksije,ali koja ima tako jako magnetno polje da drzi pod svojom kontrolom sve nezeljene objekte,koji se nadju u njenoj blizini,i na taj nacin u velikoj mjesri cuva nas sistem,i sisteme drugih galaksija od unistenja.
PA to sam i mislio,tako sto vuku materiju koja se nadje u njihovoj blizini,oslobadaju galaksiju i od raznih meteora,asteroida,koji bi mozda udarili i u Zemlju. Sa druge strane nas i giganstski SAturn i Jupiter svojim pancirom,tj masom spasavaju od istog.
Imate pogresnu viziju kako crne rupe izgledaju ! (nemora biti kako je animirano ili nacrtano)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
" Teleskopom je kasnije potpomognuto utvrđivanje obima crne rupe..." /utvrđivanje obima crne rupe_utvrđivanje obima he he he he crne rupe.
Idi gledaj FArmu,to je za tebe,da glasas za Kristijana Golubovica,i da hebes majku svim onima koji su protiv njega,hahaah,joj mozga
Aaa .hmmm ovaaaj pa čime se utvrđuje obim crne rupe, hoćel mi neko odgovorit ,.--.,,.?
PRIKAŽI ODGOVORE (11)