Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije tačno, naša Genocidna Tvorevina je najmlađa crna rupa u ovoj galaksiji!!!
zvijezda nastala, trajala 1000 godina i eksplodirala. ostatke ekplozije vidimo zahvaljujući svjetlosti koju ti ostaci zrače... svjetlost putuje 26000 godina do nas. mi SADA vidimo ostatke zvijezde kakvi su bili PRIJE 26000 godina. nema sabiranja svjetlosnih godina (dužina) i godina (vijrme). glupost, ništa te ne sramoti kao sopstvena riječ
Ja, GOSPODAR svih gospodara, moja biološka obitelj i moja politička stranka, u ovo vrijeme teške gospodarske krize, mi smo najpametniji nezamjenjivi stručnjaci, znamo sve tajne života koje nitko ne zna osim nas, naša mudrost je beskrajna, pa zbog toga krediti, vrijeme i novac poreznih obveznika diljem svijeta, trebaju da se troše za naše bježanje od neugodnih pitanja, te za zaštitu naših skupocjenih božanskih guzica od tamo neke jeftine batine...
Sta ce jadnici moraju ove rupe traziti,kad nemogu one prave rupe da nadzu...:p
wtf I just read?
očito vam nije jasno šta je svjetlosna godina.tačno to je udaljenost koju pređe svjetlost za godinu dana putujući brzinom od 300000km/sec. isto tako to znači da mi ono što vidimo na nebu i kažemo da je udaljeno npr.2000svjetlosnih godina,vidimo staro 2000 godina. ako ta crna rupa više ne postoji,tek za 26000 godina ćemo to saznati,dok ta slika ne stigne do naših teleskopa! capissi?
PRICAJU GLUPOSTI. NISU OVO SVIJETLOSNE GODINE MORONI
ako je crna rupa udaljena 26000 svjetlosnih godina.onda mi sada vidimo ono što se dešavalo prije 26000 godina.kako onda stara samo 1000 godina,valjda 27000 godina?
jel' punoljetna ?
ako je udaljena 26000 svjetlosnih godina, a mi je vidimo, kako moze biti stara samo 1000???? ako na snimkama izgleda kao stara 1000 godina, onda je u stvari stara 26000 + 1000= 27000 godina, stoko.