Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zuji mi u glavi.beli od toga
...sad znam odakle mi zujanje u ušima
Kur'an: Ili su kao tmine nad dubokim morem koje prekrivaju talasi sve jedan za drugim, iznad kojih su oblaci, sve tmine jedne iznad drugih, prst se pred okom ne vidi – a onaj kome Allah ne da svjetlo neće svjetla ni imati. Fenomen do kojeg je nauka tek u skorije vrijeme došla a o kojem Kur'an govori još prije hiljadu i po godina, "To su mjesta u koja je bilo nemoguće da dospije i jedan čovjek za vrijeme Muhammeda, s.a.v.a., jer tijelo ne podnosi dubinu od trideset metara zbog velikog pritiska vode. Kur'an nam počinje svoje kazivanje o dubinama od dvjesto i više metara uz napomenu da se Muhammed, s.a.v.a., nikada nije ukrcao u lađu, niti plovio morem. Utvrđeno je da je na dubinama od tri stotine metara jaka tama koja se pojačava s povećanjem dubine, Allah, dž.š, poredi zabludu u kojoj živi nevjernik sa tminama morskim, "iznad kojih su oblaci, sve tmine jedne iznad drugih, prst se pred okom ne vidi.Naucnici koji se bave istraživanjem mora o razlozima tmina u morskim dubinama,tvrde da za tmine postoje dva osnovna razloga. Prvi je dubina. Sunčeva svijetlost se sastoji od sedam boja, koje se različito probijaju kroz vodu. Tako se crvena boja probija samo do dvadeset metara dubine. Ukoliko bi se ronilac na toj dubini posjekao i potekla mu krv, ona bi mu izgledala crna, ne crvena. Zbog toga što crvena boja ne postoji na toj dubini i to je prostor tame za crvenu boju. Na dubini od trideset metara gubi se narandžasta boja, zatim žuta na dubini od pedeset metara, zatim zelena na dubini od sto metara i sve tako dok se ne izgube sve boje iz spektra boja sunčeve svjetlosti. Posljednja boja koja se gubi u dubinama mora je plava, i zbog toga nam more izgleda plavo. To se događa nakon dvjesto metara, kada nastupa potpuna tama u kojoj se ništa ne vidi.
Oj odkad to ja znam da bruji, nije to ba, ti talasi i fazoni, to komšija Sabahudin iz A faze brusi zanat :D
Dokaz da je Allah jedan.
KAKVE VEZE IMAJU SEIZMICKI ZVUCI, TALASI I ALLAH?! daj mi sad baci neku suru, dovu, hadis il sta vec s nekom mudrolijom koja "dokazuje" da je to sve ipak Allahova volja itd...
samo sam čekao nekog pametnog sa najjednostavnijim objašnjenjem "allahova volja" i sl.
E super. Bas sam se pitao odakle zvukovi.
Moj psihijatar mi govori da sam sizofrenik al sad znam odakle zvukovi😊
Nil Amstrong kad je čuo ezan u jednoj muslimanskoj zemlji sav usplahiren rekao je da je to zvuk koji je ometao signal dok je bio u svemiru. to je vjerovatno razlog što se od tada nil amstrong ne favorizira kao značajna ličnost koja je ipak dala veliki doprinos za čovječanstvo , tako da nisu nikakvi talasi, nas život ima puno veći smisao od jela pića spavanja i polnog opcenja! !!!