Istraživanje površine planete
2
NASA danas lansira novi satelit, najmoćniji dosad
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odlično pitanje "tralal" postavljaš, jer ono sugeriše na jedan od mogućih odgovora: Hektarska rezolucija je odlična ako metu gađaš hidrgenskom bombom čiji centar eksplozije je na visini od recimo 500 metara iznad neke velike svjetske metropole.
Otkad se rezoluija izracunava u hektarima?
Ma "MOZAK" dozvoli mi da te podsjetim da kad je riječ o raketama dalekog dometa, da to nije ništa novo, naime, još je satelit "sputnjik" davne 1957 godine jasno i nedvosmisleno otvorio mogućnost da nuklearnom bombom iz svemira može biti gađana bilo koja tačka na planeti.
kako amerika?! a kuba, koreja, venecuela, sto oni ne lansiraju?! sacekajmo naomi klajn, da vidimo sta ona kaze, meni ovo smrdi na propagandu
Po pravilu demokratije sad bi S.Korea, Iran, Rusija, Kina, Japan trebali optuziti SAD za provokacije i da ovo nije istrazivanje svemira nego testiranje rakete dalekog dometa koja moze nositi A bombu........... smijesno
do sad