Važno zbog budućih misija
57
Mjesec će dobiti vlastitu vremensku zonu
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko hoće da mu brže prođe vrijeme pravo na mjesec :)
Zemlja je bezgranicna fizikalna ravan postojanja, a Mjesec je elektromagnetno plazmicki fenomen, x-ray/refrakcija zemlje na nebu (selfie zemlje), na kojem se mogu vidjeti svi kontinenti i "nestali" kontinenti poput Atlantisa, Lemurije i Pangeje. Na Mjesec je nemoguce sletjeti jer nije fizicki objekt, nije fizikalan.
Izvor/toroidni vortex elektromagnetizma se nalazi ispod zemlje, sa trenutnim centrom kod "sjevernog pola" i generise se od tkz. crnog sunca, koje stvara mjesec, sunce i zvijezde na firmamentu. Mnoge drevne civilizacije su znale za to i obiljezavali su ovaj fenomen svastikom.
Kompanija Blackrock? zanimljivo masonsko ime. Blackrock je zapravo magnetna planina u sredini zemlje, svaki kompas na svijetu pokazuje prema njoj. Drugi nazivi za nju jesu Rupes Nigra, Mount Meru, Polus Arcticus. Planina je okruzena sa cetiri kontinenta, i to podrucje se zove Hyperborea, i mozete je vidjeti na svim starim mapama. Danas su je satanisti na NASA/Google Earth mapama prekrili slojem kompozita koji trebaju da predstavljaju more
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobit ce svoju vremensku zonu a prestavlja zemljinu?Mjesec i sunce su hladna i topla svjetlost i nalaze se nedaleko od ravne zemlje unutar naseg zemljinog sistema ispod firmamenta koji sve to stiti.
Kako svjetlost moze biti hladna, kada je hladnoca nedostatak toplote a svjetlost izvor toplote? Molim te, objasni mi.
RDS sigurno nije evropska svemirska agencija.. europian space agency sa sjedistem u darmstadtu, odmah blizu tehnoloskog fakulteta i glavne zeljeznicke stanice. :D
Kad ovako pročitaš da na Mjesecu vrijeme teče brže izgleda baš zanimljivo i dramatično. Poželiš da na svom radnom mjestu na zidu imaš sat koji mjeri vrijeme po mjesečevim parametrima. Prođe začas 8 sati :D Ali razlika između zemaljskih i mjesečevih sati je svega nekih pedesetak mikrosekundi na jedan dan. Naravno da je i ta razlika bitna kad su astronomske tehnikalije u pitanju. Sve mora biti tačno i u bocu planirano.
A Omara Mjesečara niste konsultovali, valjal to tako?
I ajde ti poslije reci malom zelenom da se sat pomjerio :)