Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rivaldo pregovara s Mallorcom Bivši brazilski reprezentativac Rivaldo (38), nekad najbolji nogometaš svijeta, pregovara o angažmanu u španskom prvoligašu Mallorci, izvještava Cadena Ser.
Istraživanja Jupitera su pokazala da velika planeta ima jako malo jezgro u poređenju sa svojom ukupnom veličinom. Iako je Jupiter više od 120 puta veći od Zemlje, mjerenja su pokazala da njegovo jezgro teži deset puta više od naše planete. Naučnici sumnjaju da je jezgro Jupitera vjerovatno isparilo nakon sudara sa planetom koja je od Zemlje veća deset puta, objavio je \"Daily Mail\". Istraživači sa Univerziteta u Pekingu u Kini su modeliranjem pokazali šta se moglo dogoditi prilikom sudara. Simulacije su pokazale da nadolazeća stjenovita planeta bila spljoštena kada je ušla u atmosferu Jupitera. Pola sata nakon ulaska u atomsferu, pogodila je jezgro. Teški elementi u jezgri, kao što su metali, bi isparili i pomiješali se sa hidrogenom i helijem u atmosferi planete. Naučnici vjeruju da bi ovo moglo objasniti zašto je jezgro Jupitera jako malo, dok je atmosfera ekstremno gusta. Douglas Lin sa Univerziteta u Californiji je izjavio da
Istraživanja Jupitera su pokazala da velika planeta ima jako malo jezgro u poređenju sa svojom ukupnom veličinom. Iako je Jupiter više od 120 puta veći od Zemlje, mjerenja su pokazala da njegovo jezgro teži deset puta više od naše planete. Naučnici sumnjaju da je jezgro Jupitera vjerovatno isparilo nakon sudara sa planetom koja je od Zemlje veća deset puta, objavio je \"Daily Mail\".
jel ovo po kujranu ...
ajde ameri, sta cekate treba napast jupiter i osloboditi jadnu planeticu
kada se dešava radnja?
we landed on the mooooooooooooooooooooooooon
\"Jupiter \"progutao\" planetu deset puta veću od Zemlje\" Pa dobro koji mu je k-u-r-a-c ako je veci nemora se kur-citi, da dira manje od planete od sebe
haha-ha-ha, cime se oni zamaraju, izmisljaju neke teorije koje nikom ne trebaju, pa ni njima samima
Ja kad sam bio mali, babo je peko rakiju i ja sam upo u bure sa rakiju.
Trla baba dlan da joj prodje dan.