Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I šta se može uraditi po tom pitanju? Drugačije rečeno, za nas taj svijet kao i da ne postoji.
Sporno je da se govori o vodenom planetu koji je bez atmosfere. Naime tekuća voda postoji samo ako je drži neki tlak inače je led ili plin. Enkeladus i Europa sateliti Saturna i Jupitera imaju ledenu koru koja stvara tlak i voda je tekuća . Za život trebaju i svi elementi koji nastaju u zvijezdama. Naše Sunce je 3. gen. zvijezda. U tom prstenu imamo samo Fosfor važan za DNA lanc. Ako želimo tražiti život sličan našem trebamo u tom pojasu tražiti vodene svjetove.
Kako je lijepo opisaše kao da je neko već bio na pecanju na toj planeti
Jedva snime ruske tenkove na zemlji a kao snime planetu hiljade svjetlosnih godina daleko i detaljno je opisu
Što znači da će tek ljudska rasa za 50 i više godina trebati da se pripremi za odlazak u drugu planetu. Lijepo i šta poslije toga.
Lijepo je znati da postoje planete, koje možda imaju vodu i ko zna kakve uslove da se razvije život. Ali zar nije to utopija, maštati o mjestima, gdje nikada nećemo moći prismrditi...
Lijepo je znati da postoje planete, koje možda imaju vodu i ko zna kakve uslove da se razvije život. Ali zar nije to utopija, maštati o mjestima, gdje nikada nećemo moći prismrditi...