Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kosmički vjetrovi godinama vrše promjene na površini Mjeseca tako da ta priča o tragovima nema smisla.
Moj ante radoniću znaš onu...Tko je budala u Rimu, taj je budala i u Budimpešti
Aaaaaaa gore nema nikakvih planetarnih desavanja , oluja i slicno. Sve stoji na mjestu. Pa i stope u prasini? Auuuuuuuuuuuuuuu. A sto sad ne idu na Mjesec? Ja cu prva ako me puste !!! Daj ba , vec su dokazali da Curiosity slike su napravljene u Kanadi .....
@onako_ja hahahahahahah oluje? fakat?
@pegazus heheh
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
...fasciniraju me mudroserije lokalnih pobornika "holivudskog spuštanja" na mjesec.
@commiemarshhal same here
Ne *eri Ante. Uzorak tla kojeg su navodno donijeli sa Mjeseca a američki predsjednik poklonio jednoj evropskoj zemlji je dokazano iz okamenjene šume a takvih na MJESECU SIGURNO NEMA. Jedan uzorak je poklonjen Titu, a čuva se i sad u staklenoj kugli u Beogradu. Što ne provjeriš ?? Dalje, zašto kraj tolike sile stručnjaka niko nije predložio da astronauti maslo skakuću po Mjesecu sa običnim dječijim papirnatom vjetrenjaču na štapu. Ako nema zraka propeler se ne bi okretao na video snimku !
SWa druge strane popularizatori nauke će reči i da pjesma : Mujo kuje konja po mjesecu , nije ispjevana na osnovu stvarnog događaja ? Zašto bi onda toliko bila popularna. A ?
ŠTA NAPRIČA , TEŽE BI BILO LAŽIRATI NEGO STVARNO SLETITI NA MJESEC.DA SE TI NE PREZIVAŠ RADONČIĆ?
Dok je covjecansrva, bice i tetrogradnih idiota koji jos 7vijek dokazuju da je Zemlja racna ploha i da ljudi nisu sletjeli na Mjesec. Ne treba se cuditi. Na prostoru ex-Yu jos narodi zive jos uvijek u stoljecu sedmom.
@Resistance nije to na nivou ex-yu,nego na svakom komadu ove planete. Nema potrebe za tolikom dozom samodestrukcije i nepostovanja svoga. Sa svim ostalim se slazem.
Lik iznosi više kontradiktornih činjenica, npr. da su ameri odustali od putovanja na Mjesec jer im je budžet smanjen tri puta ali im je sada cilj putovanje na Mars, kao to je jeftinije. Otisci stopala još uvijek su vidljivi na Mjesecu jer nema vjetra, jer ne zna za kosmičke vjetrove koji svakodnevno bombarduju površinu našeg satelita i mjenjaju izgled površine itd.
@drugovi.caricenije iznio kontradiktorne cinjenice. NASA kao drzavna agencija ima budzet za svaki projekt. Upravni odbor koji usvaja budzet je procjenio da se ne isplati ulagati u istrazivanja Mjeseca i da Kongres nece odobriti sredstalva, a da ce sredstva za istrazivanje Marsa ce vjerojatno biti odobrena. Sve je marketing drzavnih agencija.
Ma da je kako planirati budzet do Neuma ove godine, bilo bi to kao slijetanje na Mars na danasnjem vaktu.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)