Imale svojih pet minuta slave
6

FOTO / Životinje koje su obilježile internet ove godine

Klix.ba
Prošla godina je bila prepuna zanimljivih životinja koje su dobile pet minuta slave na internetu.
Jedna od njih je i raža koja je iznenadila nekoliko studentica. Iako je originalna fotografija stara nekoliko godina, kada je objavljena na servisu Reddit vrlo brzo je postala popularna i obišla je cijeli svijet.
Ljubičasta vjeverica, koja je pronađena u Pennsylvaniji, je puštena ubrzo nakon što su je ljudi pronašli u zamci. Nije poznato kako je vjeverica dobila tu boju krzna.
Mješanac nazvan Beyonce je mogao stati u kašiku kada je okoćen u martu ove godine i jedan je od najmanjih pasa na svijetu.
Mačak Garfield, koji teži oko 18 kilograma, je jedan od najtežih mačaka na svijetu. Radnici prihvatilišta u kojem sada boravi se nadaju da će Garfield uspjeti smršaviti devet kilograma.
Boo, najslađi pas na svijetu, je prava internet senzacija. On ima više od pet miliona obožavatelja na Facebooku.
Kabang, pas sa Filipina, je postao poznat nakon što je njuškom zaustavio motocikl koji se velikom brzinom kretao prema dvoje male djece.

Odani njemački ovčar Capitan već šest godina stražari pored groba svog vlasnika. Pas nikada ranije nije bio na groblju na kojem je pokopan njegov vlasnik, ali se jednog dana iznenada pojavio i legao pored njegovog groba.

Čopor pitbula je uništio jedan automobil dok su pokušavali da se dočepaju preplašenog mačića. Mače staro sedam sedmica je nekim čudom preživjelo.

Ranije ove godine muškarac je u kavez sa gorilom stavio svoje dijete kako bi snimio ponašanje gorile dok se igra sa djetetom. Snimak je pokrenuo lavinu pitanja o ponašanju gorila, kao i zdravom razumu čovjeka koji ga je snimio.

Ovaj piton od 7,5 metara drži Guinnessov rekord kao najduža zmija koja živi u zarobljeništvu. Zmija je teška više od 150 kilograma.