Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li ko čuo,da li je bio i onaj naš,modno osviješteni stjuard Evhad Kunovac u ovom avionu? Da se nije javio klix-u?
Jesu li ono ovi nekidan imali Dane otvorenih vrata? :)) How ironic...
A kada im je ponestalo ljepljive trake posluzili su se flasterima iz kutijica za prvu pomoc...
''arapska posla'? Vi balkanski fašisti/komunisti/šovinisti i sl. svaki dan sve dublje padate u to blato i kaljužu mržnje i zatucanosti u kojoj obitavate, još malo pa će vam štakori biti jedine komšije i prijatelji
E zatucani mrzilački papčiću, kako si samo jadan
Pa mozda ti kopiras sa google-a, ali ovo su informacije iz mog udzbenika ;)
Evo kopiracemo sa google-a kao i ti pa cemo se deklarisati kao informisani. Inace to su nam VEOOOMAA bitne informacije za zivot.
Gubljenje prozora, vrata ili bilo koji procjep nastao na vanjskom dijelu aviona uzrokuje rapidnu tj. brzu dekompresiju. Objektivni znaci te iste dekompresije su: naglo isticanje zraka, pojava magle u kabini, brzi pad temperature, letenje nefiksiranih predmeta po kabini, svi znakovi i svijetla u kabini se tada upale, buka se pojacava. Subjektivni znakovi su sljedeci: poteskoce u disanju, pritisak u sinusima i usima, poteskoce u govoru, abdominalna nelagoda uzrokovana ekspanzijom plinova. Na visini leta od 8000 metara u takvim slucajevima, stanje ciste svijesti iznosi 3 minute. Da ne duzim dalje o hipoksiji i svim ostalim popratnim stvarima dekompresije... Informisite se malo dragi ljudi o osnovima aeronautike, prije nego pocnete postavljati glupe vijesti, a isto ovo vrijedi i za ove sto ostavljaju glupe komentare. Pozdrav!
Nece da priznaju da je usao revizor, bila dvojica bez karte. Ja bio u avionu. Htio revizor da ih izbaci, ali pilot nije dao. Vozio dalje.
1. Na slici nije A380 (kakva arapska posla) 2. Najbolja avio kompanija je Etihad
arapska posla. cuj vrata se otvaraju prema unutra. a ona slika cini mi se pokazuje da se vrata ovraraju prema vani.
Cijeu stvar je spasilo kabinsko osoblje. Jedna od najopasnijih stvari u avionu, jeste upravo otvaranje vrata, a tu su zakazali mehaničari i tehničari prije samog leta, jer nisu dobro pregledali avion. Da su krenuli sa prisilnim slijetanjem, to bi tek mogla biti dodatna procedura i još veća opasnost za putnike. Ovako su kabinsko osoblje tj. stjuardese i stjuardi uz improvizaciju i dobar timski rad, uspjeli spasiti mnogo života. Oni trebaju dobiti orden, a ovi ostali biti kažnjeni.
SAMO NEKA IMA DEKA IU AVIONU I PIČI.............
Turkish Airlines majka = Safety comes first !
Rupa je prekrivena dekama i jastucima i zalijepljena ljepljivom trakom HAHAHHAHAHAHAHA PA JEL MI VAMA OVDJE LICIMO NA MAJMUNE???
hjoj kad krenu davat svoje misljenje ovi sto pojma nemaju
Lako ti je palamuditi Bogator, ne ide lova iz tvoh dzepa. Inako nesto ne funkcionise u ovoj vijesti, ako su se otvorila tavra moralo bi doci do dekopresije, a kisika ima u avionu samo za 12 minuta, dok lotapi spusti avion na nizu visinu.