Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa onda uskoro mozemo ocekivati borbu prsa od prsa DC-ovih MARVELOVIH i BIBLIJSKIH "SUPERJUNAKA" SUPERMEN VS DŽIZUS KRAJST THOR VS PETAR VELIKI SPIDERMEN VS JUDA IŠKARIJOT WONDERWOMAN VS SVETA MARIJA AVENGERI VS APOSTOLSKA LIGA VS JUSTICE LEAGUE ožeži
u pravu si, polupao loncice sa Svetim :-D
Moze li bog stvoriti nesto sto ne moze unistiti?
Baš me zanimamo kakoće interpritirati Isusovo proročanstvo o Muhamedu. Ivan 16.13. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi. Hriscani kazu da se ovo prorocanstvo odnosi na Svetod Duha i da je SD Bog, ali u stihu pise ,,Jer nece govoriti sam od sebe'' a Bog govori sam od sebe, Bog ne prima naređenja, on ih izdaje :) Mislim da se Biblijski stih puno više slaže sa ovim: Sura 53: 3. On ne govori po hiru svome – 4. to je samo Objava koja mu se obznanjuje, 5. uči ga jedan ogromne snage, 61:6 A kada Isa, sin Merjemin, reče: "O sinovi Israilovi, ja sam vam Allahov poslanik da vam potvrdim prije mene objavljani Tevrat i da vam donesem radosnu vijest o poslaniku čije je ime Ahmed, koji će poslije mene doći" i kad im je on donio jasne dokaze, oni rekoše: "Ovo je prava vradžbina!"
samo me interesuje kako ce izgledati "Ezekiel 23"....
Moram iznijeti neke činjenice za osporavatlelje validnosti Božijeg Govora - Kur'ana. Suzdržat ću se komentara o Bibliji jer se ne želim svađati... Ovako.... 1) Kur'an je prenesen od Poslanika, s.a.v.s., do nas Mutevatir predajom. Mutevatir predaja je ona predaja koju prenosi toliki broj prenosioca da nam zdrav razum ne dozvoljava da posumnjamo da su oni nešto izmjenili ili se u laži dogovorili. 2) Velika je pažnja posvećivana prenosiocima. U islamskoj tradiciji postoje biografski rječnici koji analiziraju prenosioce jedne generacije. Neki učenjaci koji su pisali te rječnike išli su toliko daleko da bi okarakterisali prenosioca koji je jeo stojeći (što se u tom vremenu smatralo veoma nekulturnim) kao nepouzdanog. Ovo što sam rekao vrijedi za prenosioce hadisa, SAD ZAMISLITE KAKVE TEK OSOBINE TREBA DA POSJEDUJE PRENOSIOC - HAFIZ KUR'ANA! 3) Ako sumnjate u Nadnaravnost Kur'ana... http://lmgtfy.com/?q=%C4%8Cuda+Kur%27ana
E eto, baš su našli pravo vrijeme za to.., sada kad je crkva profanisana svim tim pedofilima u redovima svećenstva, kao da će narod biti oduševljen Biblijom u stripu.
vidi jest se isus nabildo kod je vuko krst na ledjima
aj pa jel to znaci da ce biti i erotskih slika posto bar petina Biblije govori o seksu,silovanjima,bludu i tome slicno
Loseless,jesi li ikad čitao Kur'an?
Bravo,ponašanje ti je skroz na nivou.Respekt! Znaš,ubuduće kad pljuješ po nečemu,budi spreman da posjeduješ argumente da objasniš takav stav,ukoliko ti neko lijepo postavi pitanje. :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jesu to oni sto su izmijenili Kur'an??
Ma ne, to je ona knjiga po kojoj je Kuran napisan. Provjeri malo čija je vjera starija... Niste još ni u 450 i nekoj godini, a Biblija postoji bar 2000 i kusur.
Hahaha ovdje ja nisam nista napisala ruzno. Ako se igraju sa Kur'anom igrat' ce se i sa Biblijom. Ti malo provjeri sta je napisano u Kur'anu desava se i dan danas a Muhammed a.s nije mogao da prepise Bibliju jer je bio nepismen. U svakom slucaju pozz.
Cesto su fiktivne price pretvarane u stripove. Ne treba se ograniciti na samo jednu Knjigu.