Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka cast :) dobro je da kineza nisu nasli, odma bi ga smrtnom kaznom finalizirali
Vidi kontradiktornosti u tekstu. Kazu prvo da je za tih 150 minuta ili 2 i po sata trebao prevaliti 1100km. A onda na kraju kazu da se voz krece brzinom od 350km/h. Ako se krece tom brzinom onda je za tih 150 minuta trebao preci 875 km. Ko li, kako li i sto li postavlja ove clanke na Sax?
@rile Covjek samo ograniceno kontrolira kompjuter i bar od momenta kad pusti u rad programe koji imaju vise zastitnih kontrolnih petlji i gdje se koriste najsavremenija dostignuca u neuralnim mrezama fuzzy logici i pid kontrolama. Svaka cast kinezima. Iskljucivo zemlje u kojim inzinjeri upravljaju mogu napredovat a ne ovako supacke kakva je Bosna koja daje djamijskim , crkvenim i crvenim doratima da upravljaju budjetom.
sigurno je kakav Bosanac :D
Mogu kinezi i japanci praviti kakve hoće vozove, ali bosancima vozovi najbrže prolaze.. Slažem se sa \"wtf\"
Nije najbrži, oni \"magnetni\" u Japanu i do 500km/h idu, samo što su dosta kratke dionice.
cuj ovoga kretanje ovi vozova kontrolise kompijuter pa ko onda kontrolise kompijuter e moj jarane kompijuter nemoze sto ga covijek nece kontrolisat alo covijek je izmislio kompijuter a ne komp covijeka tako da je greska duplo vise moguca
poserem se na njihov voz:::)))))))))))))brzi kineski
Na kraju je taj put trajao kao sa autom :-) @AH Kretanje ovih vozova kontroliše kompjuter a ne čovjek, tako da mogućnost sudara skoro da ne postoji.
Ne daj Boze da se ovi vozovi sudare.. ili da udare u nesto.. Od njih nece ostati ni prah.. Bila bi to trenutna smrt svih putnika. Ne mogu ni da zamislim.