Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a jeko Rubik
Hadžić Rubik iz Foče
Meni treba manje od 11 sekundi da po naslovu teksta na kliksu skontam kako je isti besmislica. Treba organizovat' kakvo takmičenje.
Takmičenje je organizovano i održaće se 23. i 24. aprila u banjalučkoj gimnaziji :D
op dečko,ti ne spadaš ovde! šta ti glumiš? jebla te kocka ima da mrziš ,čuješ li dečko? to nas vodi napred,kake bolan kocke i fizika. ajmo opleti
5 sekundi sporije od svjetskog rekorda, sve preko 10 sekundi je presporo, kakva ba inteligencija, u principu isti klinac kao i poredati figure na šahovsku tablu, šablonski završni algoritam za 3x3 : F, F, G, L, D*, F, F, L*, D, G, F, F F ront, G ornja, L ijeva, D esna (* - kontra)
Sretno sa riješavanjem kocke koristeći samo taj algoritam :P Očito da nisi probao napredne metode. Tad šablon otpada. Snalazi se sam, nema druge. Pogledaj videe vezane za F2L.
@MarkoWolf "očito" - veliš, ja sam, sinko prvi puta uspjeo skockati kocku ljeta 1982. godine, tada je kocka bila "nešto" širom Juge smo se dopisivali da koncipiramo algoritme, znaš tada nije bilo "you tube" pameti, nismo imali ni baš neke veze vani, niko se ne smije pohvaliti inteligencijom, jer, apsolutno niko je nije sam skontao, nije se niko ni hvalio nešto, onako, bio je merak "dohakati" joj, vidim igraš se i sa 4x4, mora da si se sam snašao i skontao OLL i PLL paritet :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kaže "inteligencija najvažnija", a robot riješi šablone za manje od sekunde (ima na youtube). Pa, ili je robot inteligentan ili Marko ne zna. No dobro, čestitke Bošnjaku pravoslavne vjeroispovijesti.
Za bilo koju od par kvadriliona kombinacija postoji najkraće riješenje (do 20 pokreta). Robot skenira kocku, nađe najkraće riješenje i pošto može da okreće 6 strana odjednom, on to i radi. I zašto bi se poredili sa mašinama? Pa nije ovo doba Terminatora.
@MarkoWolf Jesi li siguran da može 6 strana odjednom da obrće u kocki 3×3? (Obrati pažnju) Radi li se o poređenju s robotima ili o tvojoj podvali da je za brzo rješavanje najvažnija inteligencija? To znači da je ovaj robot inteligentan, po tebi? https://www.youtube.com/watch?v=ixTddQQ2Hs4 Nema veze, sretno u daljem radu, Bošnjače pravoslavne vjeroispovijesti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Svaka cast..Samo da bude srece da momak dobije posao i da se cijeni pamet..
Hvala :D A biće sreće za fizičare.
Razmišljam šta ja mogu uraditi za 11 sekundi i ništa mi ne pada na pamet.
Ja napisem dva tri komentara na klixu..:))
ja svrsim
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja se za 6 sekundi skinem kad mi kaze da će mi dat. :D
https://www.youtube.com/watch?v=vh0W8E4cNkQ I dalje ne brzo kao što Lucas složi kocku :D