Zanimljivosti
141

Premijer Kanade pokazao kako se treba rukovati sa Donaldom Trumpom

Klix.ba
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump poznat je po svom krajnje čudnom načinu rukovanja koji je često dovodio druge osobe u neugodan položaj. Ipak, kanadski premijer Justin Trudeau došao je pripremljen na neugodan pozdrav prilikom posjete Bijeloj kući.

Videosnimak pozdravljanja Trumpa sa premijerom Kanade brzo nakon objavljivanja postao je viralan. Naime, Trudeau je izgledao i više nego pripremljen za neugodno rukovanje zbog čega je odmah po izlasku iz automobila uhvatio američkog predsjednika lijevom rukom za rame.

Američki mediji pišu da je kanadski premijer izgledao kao da pokušava spriječiti Trumpa da ga povuče sebi kao što je naprimjer uradio prilikom pozdravljanja sa premijerom Japana Shinzom Abeom.

Iako je pozdrav izgledao pomalo grub prema kanadskim standardima mediji prenose da to nije iznenađujuće uzimajući u obzir Trumpovu historiju pozdravljanja sa visokim zvaničnicima.

Mediji podsjećaju i na pozdrav američkog predsjednika sa kandidatom za sudiju Vrhovnog suda Neilom Gorsuchom koji je u krajnju ruku okarakterisan čudnim.