Zanimljivosti
0

Nikaragva proizvodi cigare "Obama 44"

Sarajevo-x.com
I nikaragvanski biznismeni došli su na ideju da unovče popularnost novog američkog predsjednika Baracka Obame, te pokrenuli proizvodnju cigara "Obama".

Mala kompanija pod nazivom Granada Cigars koristi lišće duhana iz ove zemlje, ali i iz Kube kako bi ručno motali cigare sa zlatnom vrpcom nazvane "Obama 44", po činjenici da je Barack 44. predsjednik SAD-a po redu.

Reuters saznaje da su ove cigare različitih veličina i jačine, a samo iz Sjedinjenih Država već ih je naručeno oko 13.000 komada. Ovo je samo još jedan u nizu proizvoda koji nose ime demokrate Obame, pored stripova, slatkiša, pa čak i seks-igračaka koje su preplavile američko i svjetsko tržište od perioda predsjedničke kampanje i inauguracije.

Miguel Ramirez, direktor kompanije iz Nikaragve priznaje da "distribucija cvjeta", te da i oni sami žele iskoristiti efekte "Obamamanije".

Predsjednik Nikaragve Daniel Ortega, nekadašnji vođa gerilaca, izjavio je kako se nada da će veze njegove zemlje sa SAD-om popraviti s novom administracijom.

Inače, u Bijeloj kući pušenje nije dozvoljeno, a i sam Obama je priznao da mu to teško pada jer je strastveni pušač.

U Americi su već proizvedene cigare sa nasmiješenim Obaminim likom na kutiji, ali Ramirez tvrdi da su nikaragvanske nešto posebno.