Zanimljivosti
11

Napustio porodicu i započeo novi život kao šestogodišnjakinja

Klix.ba
Kanađanin Stephen Wolschtt (46) nakon 23 godine braka i sedmero djece, odlučio je napustiti svoju porodicu i započeti novi život kao šestogodišnja djevojčica.

"Ne poričem da sam nekad bio oženjen. Također ne poričem da imam djecu, ali činjenica je da sam se razvio dalje i sada sam ponovo dijete", obrazložio je svoju odluku Wolschtt, sada poznatiji pod imenom Stefonknee.

Stephen
Stephen "Stefonknee" Wolschtt sa bivšom suprugom

Kako je rekao, cijeli život se osjećao kao žena, ali je to krio zbog pritiska društva, a isto je od njega očekivala i njegova njegova bivša supruga.

"Rekla mi je kako ne može živjeti sa 1,91 cm visokom šestogodišnjakinjom. Dala mi je ultimatum da se vratim u 'normalu' ili da odem. Međutim, ne možete prestati biti ono što zaista jeste", dio je ispovijesti koju je Walschtt prenio britanskom Independentu.

Trenutno živi sa porodicom koja ga je, kako je istakao, usvojila i prihvatila kao vlastitu kćerku.

Stefonknee sa svojom novom porodicom
Stefonknee sa svojom novom porodicom

"Po prvi put se u životu osjećam sretnim i slobodnim. Ranije sam često imao suicidalne misli, a kroz igru sa svojim novim roditeljima prestao sam uopće razmišljati o takvim stvarima. Crtamo, igramo se, gledamo crtiće. Radimo sve što jedna djevojčica može poželjeti", rekao je Wolschtt.