"Neočekivano javljanje"
373

Na dočeku u Sarajevu specijalni gost "drug Tito": Od svih republika, tu sam se najviše zabavljao

L. R.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Na sinoćnjem javnom dočeku Nove godine u Sarajevu, prisutnim građanima i turistima "obratio se" i Josip Broz Tito.

Naime, kao što je već poznato za atmosferu između nastupa četiri izvođača, koji su sinoć nastupali u glavnom gradu BiH na bini ispred Vječne vatre, bili su zaduženi glumac i komičar Zenit Đozić te glumica Aida Bukva.

Oni su unaprijed snimljenim skečevima držali pažnju brojnoj publici, a posebnu pažnju privukao je skeč s drugom Titom. Riječ je o namontiranom videozapisu, koji je poslužio kao dio zabavnog dijela programa između nastupa Bombaj štampe i Zabranjenog pušenja.

@neira.placo Maršal Josip Broz Tito se pridružio na dočeku u Sarajevu #jugoslavija #yugoslavia #sarajevo #bosnia #hrvatska #serbia #jugo #juga #exyu #balkan #balkantiktok #balkantok #balkangirl #bosniangirl #balkanmusic #foryou #fyp #foryoupage #ztb #zatebe ♬ Originalton - Neira Plaćo

Snimci Titovog obraćanja Sarajlijama kao i svima koji su novogodišnju noć odlučili provesti upravo u Titovoj ulici, kruže društvenim mrežama, a sudeći po komentarima mnoge su nasmijali.

"Ako mogu ja malo da se ubacim. Htio bih malo da se obratim svojim dragim Bosancima i Hercegovcima. Od svih naših republika i pokrajina, tu sam se najviše zabavljao na tim vašim dernecima. Drago mi je da ste napunili Titovu ulicu i da lijepo zabavljate", glasio je početak ovog videa.

@zemo_mne Sretna nova godina i od Maršal Tita 💪 🇲🇪🇧🇦🇷🇸🇭🇷🇲🇰#tito #marsaltito #sarajevo #bosna #hrvatska #crnagora #srbija #makedonija #2024 #sretnanovagodina #happynewyear ♬ Originalton - ZEMO🇲🇪⚜️

Potom je glumica Bukva upiitala Tita ima li neki savjet kako da se zabave, budući da je i on sam bio poznat kao neko ko je volio da uživa u životu i ko je bio dobar ljubavnik.

"Neka ljubi ko god koga hoće, a ako neće neka se ne nameće. Takve su se nekad Nove godine čekale. Sjećam se kad smo Sophia Loren, Elizabeth Taylor i ja poslali Richarda Burtona po ćevape, a mi se ovamo zapili", poručio je "Tito".

Zenit Đozić ga je upitao ima li neku muzičku želju, na šta je on odgovorio da ima jedna muzička želja od njega, a potom "zapjevao" pjesmu Nade Mamule i Safeta Isovića "Oj, Safete, Sajo, Sarajlijo". Kako je bilo moguće vidjeti ova pjesma posebno je zabavila publiku.

Podsjećamo, prema prvim procjenama organizatora i policije, u Titovoj ulici sinoćnjem javnom dočeku Nove 2024. godine prisustvovalo je oko 27.000 ljudi, a sam doček je protekao bez ijednog incidenta.