Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napustio sa 21 :) I predlazem cim prije to bolje. Pa kad bi kiflu i pastetu jeo dnevno jer to je zivot i treba se nositi snjim.
Gdje cu drug od svojih, radim za 6 glava
Porodična kuća, odvojeni spratovi i ulazi + avlija. Da plaćam hoštaplerima 3 milje kvadrat stana čiji je kvalitet upitan a plate takve kakve jesu. Neka hvala, ne treba mi takva nezavisnost. Tu ratu kredita usmjeravam na budućnost svog potomstva, a neka sam ja “mamin i babukin sin”, živjet ću sa tim bez stresa.
Upravo sam slično gore napisao, identična situacija. Plaćati 20 godina pola plate za kredit da ti se klixovci dive kako si jak i samostalan.....
Imao sam i ja sprat. Nakon ženidbe odmah sam otišao želeći sklad u braku. Međutim eto njih meni jer su slabog zdravlja. I šta sad da ih tjeram da bi vi imali bolji prosjek.
jako zanimljivi podaci, još samo da ste našli za BiH statistiku
Po klixu nismo Evropljani, ovo je samo za Evropljane
Napustio sam roditeljsku
Mladi sa zapadnog balkana napuste roditelje kada se presele u EU, ili negdje van kontinenta 😂
Horwatungary - komforno do kraja zivota staraca :D
Udaja je to.
Ti si budala ako radis za 600 maraka druze. Jeftinije ti je sjedit u kuci a ne za 600 maraka ko bilesi radit nesta. Jarane snadji se, ako nemas struku sigurno mozes naci posao koji ti donosi vise od 600 maraka, majku mu pa sposoban si vise zaradit, ako se grdis na drzavu, idi vani, svi imamo prilike i sanse pa ih treba i iskoristiti.
najvise zavisi kakvi su ti roditelji i koliko slobode imas kod kuce, pa i naravno koliko para covjek ima. po meni idealno je iseliti mozda u 25oj godini, idealno je ovo ono ali opet kome je zivot idealan.. ima gori stvari nego djeliti vreme sa onima koji su te rodili.
Kod nas roditelji moji prvi da se razumijemo prave od djece nesposobnjakovice ,ja se ozenio i rekao da idem da sebi trazim stan dok ne kupim isti do boljih prilika Otac i Mati nisu tri mjeseca pricali sa mnom uz opravdanje kome smo mi ovoliku kucu pravili i kako da ti napredujes uz takav mentalni sklop ljudi koji necjene tudju privatnost .
Pa da li pricas sa roditeljima. Znas li postaviti sebi privatnost. Ne dvojbeno je da je zdravije okruzenje i za djecu tu u toj kuci. A svakako eto djece opet kod dede i nane svaki radni dan(vecinski je tako). Al ne znaju oni sta je privatnost, kakvi oni.
To je ekonomska finta tih drzava, da se mladi isele sto prije, da se sto prije zaposle, kupuju auta, namjestaj, placaju racune, kirije itd
a nije tako normalno po prirodi, nego su neke finte neki matriksi u pitanju xd?
Mediteran je Mediteran.
to je navika koje se duboko ukorijenila kod nas,ima prednosti i mana.ali ne mozes 1l vode nasuti u flasicu od 0,5.ako narod nema novca,nema posla,logicno je da zive kod staraca.do kad?e to ne znamo.na zapadu ako imas sta svoje,normalno je da ces dijete forsirat da ostane,jer ti je zao da mu se od plate skida 1000eura.kad stane na noge,skupi ustedjevinu,jer radi i zaradi,nek se seli.ali da se seli bez kinte u djepu je glupo.da je rahatluka naravno.ko moze super.
Nemoj sine, tata ce. Pusti sine, mama ce. Od malena pogresno vaspitavamo djecu
... samo da dopunim: Naravno da kod nas teska finansijska situacija dodatno pogorsava problem ali osnovni uzrok problema je ovo gore napisano.
Ne radi se o nekom velikom izboru, već uslovima i sudbini. Glavni krivac bijeda, pa neznanje i nerad, pa recimo nedostatak razloga i volje. Ja da imam curu, ne bih bio ni sam u kući ni sa roditeljima. Pitam jednu 'možeš li ti preseliti kod mene' ona šuti već dvije godine. Nikako da je upoznam. Pokušao i sitnije fazone. Možemo li se vidjeti, dohvatiti, zagrliti, dogovoriti, vjenčati...ona samo šuti.
Kod nas ostanu sa roditeljima i jos na to roditelj im financira dnevnu kladionicu i nargilu....
Pa gdje da se ide, stanovi npr u Sa preko 4 milje kvadrat, a plata milja. ali zato vozam Alfu od 20 milja.
i ja voza suprabrzi na električni pogon, ali neće me opet cura, ne voli me niko