Najavljeno više ukrasa
691

Jeste li već prošetali ulicama Sarajeva? I glavni grad BiH polako odijeva novogodišnje ruho

I. B.
Prvi novogodišnji ukrasi stigli su u Sarajevo  (Foto: D. S./Klix.ba) (Foto: D. S./Klix.ba)
Prvi novogodišnji ukrasi stigli su u Sarajevo
Godina 2022. polako kupi svoje kofere, a do novogodišnjih praznika dijeli nas nešto manje od mjesec dana. Jedna od najljepših stvari u ovom periodu svakako je praznično ruho u kojem će gradovi zablistati, a oni koji su večeras prošetali Sarajevom mogli su naići i na prve postavljene ukrase.
Bez obzira obilježavate li Božić ili Novu godinu, ovaj period godine ima svoje čari, a naročito je poseban za najmlađe koji kraj svake dekoracije i lampice zastanu potpuno očarani.

Stoga, uvijek je lijepo vidjeti da se i naš grad prepustio prazničnoj čaroliji i upalio lampice zbog kojih će nam se "militi" da prođemo njegovim ulicama.

Fotoreporter portala Klix.ba prošetao je ulicama glavnog grada i zabilježio neke od ukrasa koji su u njemu postavljeni.

Prvi novogodišnji ukrasi stigli su u Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)
Prvi novogodišnji ukrasi stigli su u Sarajevo (Foto: D. S./Klix.ba)

Kako vidimo na fotografijama, riječ je o već poznatim dekoracijama, kao i lokacijama na kojima su oni osvanuli, s tim da je ove godine u Štrosmajerovoj ulici postavljena i jelka visoka šest metara.

Iz Općine Stari Grad naveli su kako će dekoracije postavljene duž ulica i pješačkih zona naknadno biti nadopunjene te da će Sarajevo biti bogatije novim ukrasima i motivima - u vidu svijetlećih lampica, zvijezda, pahuljica, ledenjaka, kugli i 3D elemenata.

Također, u tome im se planira pridružiti i Turistička zajednica KS koja je nedavno postavila svijetleći 3D natpis #sarajevo na trgu preko puta gradske Vijećnice.

"Iako ukrašavanje grada nije nadležnost Turističke zajednice KS, želja nam je da se predblagdanska atmosfera i dobro raspoloženje zavladaju ulicama grada jer Sarajevo istinski zaslužuje da zablista u prazničnom duhu", najavili su.

Sudeći po svemu, Sarajevo tek treba da zablista, a nadamo se da ćemo se uskoro iznenaditi i ukrasima na koje do sada već nismo navikli.