Panika među zvaničnicima
0

Indijac ispraznio torbu punu zmija u kancelarije lokalne vlade

SRNA
Nezadovoljni uzgajivač zmija po imenu Hakul iz indijske države Utar Pradeš pustio je nekoliko desetina svojih ljubimaca u kancelariju lokalne vlade što je izazvalo haos i paniku.

Hakul, koji je iz sela Lara u oblasti Basti, izbacio je zmije među kojima je bio i veći broj kobri u kancelariji u gradu Haraja.

Brojni uplašeni seljani i zvaničnici pobjegli su iz kancelarije dok su se ostali popeli na stolove. Niko nije povrijeđen, niti je zadobio ujed, ali zmije još nisu pohvatane.

Hakula mještani obično zovu kada primijete neku zmiju i smatra se da je tokom godina spasio veliki broj ljudskih života. On se brojnim kancelarijama vlade obraćao sa zahtjevom da mu daju plac na kojem bi mogao da "čuva" svoje zmije.

Hakul je čak slao pismo i predsjedniku Indije. Prema njegovim riječima, zahtjev su mu odobrile više vlasti ali su lokalni zvaničnici odgađali izvršenje zbog čega je on ispraznio torbu punu zmija u lokalnoj zemljopisnoj kancelariji.

Pojedinci su putem mobilnih telefona slikali cjelokupan događaj dok su drugi prostirke bacali na zmije, ali bilo je i nekih koji su uzeli štapove i krenuli da biju Hakulaa. On je pobjegao sa lica mjesta tako da se u zgradi još nalazi nepoznat broj zmija.