Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gavrilo je prvi svjetski terorista, ubiti beduzna covjeka, zenu i djete u njoj moze samo neko ko je srbin
Opet ti Bulevar.. jos te nisu banovali jel? A bit ce ban jedan aBd
kakva glupa konstatacija u pm
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako god ga je ubio Gavrilo Princip, tako je lako moglo biti da ga ubije Muhamed Mehmedbašić, takođe tamo prisutni član Mlade Bosne. Kako bi onda danas reagovali Bošnjaci? Ukivali ga u zvijezde, 100%. Treba biti realan, Gavrilo je ubio okupatora koji je grdno iskorištavao ondašnju Bosnu i njene narode!
A možda Bošnjaci naprosto imaju podanički mentalitet... lizali Turcima čizme pa Švabama, pa Srbima, pa komunjarama, a sad Amerima i Arapima ližu na smenu
Samo mi mozemo "genijalno" osmisliti turisticku atrakciju, na realno morbidan historijski dogadjaj, pa imamo da se zajedno setkaju ubijeni princ i trudna mu rahmetli zena sa veselim Gavrom, atentatorom, kojeg je poslije razbilo ko kantu, pa smaknulo, ma onako radost sve skupa, folklor, simpaticni pomen. Da ga bar ona mrsko gleda..
Nemoj ko da se zajebava opet
Još jedna od uobičajenih sarajevskih šupljih.
Prejadno. Kostimi su vam gori iz godine u godinu i izgledaju laznije nego djeda mrazovi sa slika iz osamdesetih i devedesetih… kome i cemu ovo sve?
Italijani daju imena ulica i škola po čoveku koji se zove Guglielmo Oberdan. Guglielmo Oberdan je italijanski Gavrilo Princip, revolucionar koji je pokušao atentat na austrijskog cara Franca Jozefa. Osuđen je na smrt vešanjem i pred smrt je uzviknuo "Viva l'Italia!". Sav slobodan svet slavi svoje heroje koji su pokušali atentat na okupatora, samo Bošnjaci plaču za svojim okupatorom jer je bolje tretirao njih nego Srbe, a Bošnjama je biti povlašćeni sluga smisao života.
Pomalo morbidno izgleda. Gavrilo koji ih je ubio, vozi ih u autu.
Taj terorista je bio financiran iz srbistana
ja bi kerma zvao ojro da te nije Gavrilo
Da li glupan ili heroj ubiti nedužnog čovjeka i njegovu trudnu suprugu je teroristički čin.
Убиство његове жене је био несретан случај, мета је био Оскар Поћорек и Фердинанд
ovo je jedino što imamo za ponuditi. ovo ii Srebrenicu.... i to je to!
U AU arhivima postoji podatak da je Franz Ferdinand do susreta sa Gavrilom ubio 274 899 životinja širom svijeta. Rekord mu je bio u Africi kada je za samo jedan dan ubio 2140 životinja. Ubijao je slonove, tigrove, lavole a najviše je volio da ubija jelene Društva za zaštitu životinja širom svjeta su zahvalna Gavrilu Principu.
uhvatio Mujo zlatnu ribicu, i kaze da ce mu ispuniti jednu zelju. zazeli Mujo da jedan dan zivi kao car. Iduce jutro, budi ga sluga; "Ustaj Ferdinande, idemo u Sarajevo"
toliko carstvo, tolika vojska, tolika policija, tolika takna policija - i dva atentata na prestolonasljednika u jednom danu, u razmaku od par sati ! pa jel to normalno ? u najmanju ruku prilično sumnjivo ! čuj vozač nije obaviješten. nakon atentata. ko ga nije obavijestio? iz kojih razloga ?
sluge ste bili ....sluge i dan danas .. Mi velikim slovom pisemo rec Sloboda a vi Medjunarodni predstavnik