Zanimljivosti
1.1k

Danas "nestaje" svijet: Polovi će se zamijeniti, otoci će potonuti, a planine će postati prah

Klix.ba
Tim stranice End Time Prophecies najavio za danas kraj svijeta. U snimku koji su postavili na YouTube kažu kako će sunce postati crno i da će po Zemlji padati zvijezde velike kao smokve.

Oni ističu kako se danas vraća Isus Krist na Zemlju i da će se Zemljini polovi zamijeniti.

"To će uzrokovati velike potrese. Svijet će se srušiti i nikada se neće oporaviti. Sunce će postati crno, a mjesec će biti krvav. Zvijezde će padati na tlo, velike poput smokvi koje ruši vjetar s drveća. Nebo će nestati, a svaka planina će se pomjeriti", navode u videu.

Planine će se pretvoriti u prah, a svaki otok će potonuti. Ljudi će se sakriti u pećine, ali im to neće pomoći, tvrdi ovaj tim. S neba će padati kamenje teško stotine kilograma, oblaci će se spustiti na tlo i niko neće moći hodati.

"Čut će se puhanje u rog i nastupit će kraj. Nebo će gorjeti. Vjernike će sačuvati anđeli, a svi ostali će nestati", kazala je ova grupa pozivajući se na neke dijelove Biblije.

Nije poznato kako je tim End Times Propheciesa došao do podatka da će kraj svijeta biti 29. jula ove godine. Do sada su imali nekoliko predviđanja. Najavili su kraj svijeta za 6. maj kada nas je trebao udariti asteroid, kao i da će američki predsjednik Barack Obama u junu svijetu otkriti da je antikrist. To se nije dogodilo.