Obuća stara skoro hiljadu godina
0
Cipele Kalaš ni Kinezi nisu uspjeli plagirati
Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto je ovo vijest? Kakve ovo veze ima sa novinarstvom? KLIX.ba počinje baš da bude obična svaštara...
Potpisujem komentar (Y)
imaju li glock ?
Kalaš = Kaloše Za mlađe i manje upućene : kaloše su tradicionalna vrste obuće u Bosni od pamtivjeka . Bata ( kasnije Borovo ) ih je proizvodila sve dok četnici nisu zapalili fabriku u istominenom gradiću - predgrađu Vukovara . Doduše ove su bile napravljene od gume i bile su jeftine ali dobre za kišu i blato .
Kalaš= AK-47... Hahahahaha
Mi Servi smo se prije 1000 godina zvali Rašani i bili smo katolici ko Sveti Sava, a hodali smo bosi naravno, tek smo krajem 19. vijeka dobili opanke od popa, a za to se prozvali Servima
Šta li su tada nosili 'civilizirani' Evropljani hehehe, potkovice?