Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kazna 1000 funti...ja mislio oduzece mu vozacku.
Ima i kod nas takvih slucajeva,poznajem covjeka koji vise od 10 godina vozi kamion dug 14 metara,ispocetka nisam vjerovao mislio sam da laze dok ga nisam vidio na Stupu kako vozi kamion. Zainteresovao sam se kako prolazi Policiju jer kontrolisu kamione vise od luksuznih auta,kaze vozi pazljivo,nepravi prekrsaje pa ga slabo i zaustavljaju,kada ga zaustave ima duplikat bratove vozacke,izgledom je slican bratu,pitao sam ga kako prevari svoje poslovodje u firmi,kaze nekoliko puta su trazili da donese vozacku,sa smjehom kroz salu bi odgovorio da nema vozacku,ovi znajuci koliko godina vozi misle da se zeza. Drugi slucaj je kada sam prije 5-6 godina kratko radio u firmi koja se bavi prodajom namjestaja,godinama je kolega s kojim sam radio vozio dostavni kombi,vozio je bolje od mene koji imam vozacku,provlacio se na taj nacin sto je kada bi vozili van Sarajeva nosio bratovu vozacku,u lokalu bi se vadio da je zaboravio,to je trajalo sve dok mu vlasnik firme nije zabranio da vozi,na kraju je morao poloziti kako bi ostao na poslu. Vjerujem da ima jos tih slucajeva samo sto voze pazljivije kako bi izbjegli Policiju,izgleda da i uspjevaju u tome.
...posjedovanje vozačke ne garantuje baš ništa...vozi se glavom, ne papirom...
Sad mu država treba dati vozačku bez ikakvih polaganja ispita,40 god voziti ne napraviti udes,prekršaj??? a ovi što a o kaznama da se i ne govori.polože preko veze ili završe na barama ili u zatvoru
Nista neobicno, ja imam vozacku 17gd. samo mi je jednom policija zatrazila dozvolu kad je Klinton dolazio u posjetu.Sve je bilo blokirano i niko nije mogao proci bez kontrole.
pa vako i ja dizem pare u banci na tudji racun, a jos i ne radim!!! al u karini!!!
Vozačka dozvola je formalnost, važno je za državu da je on 40 godina plaćao reistraciju i poreze za auto.
...očito je dokazao da zna :)
A vala kad je toliko vozio mogao je samo polozit i problem bi bio rijesen.