Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo da budemo jasni da tadasnja sirotinja ni ovo nije mogla sebi da priusti. Ovo je bila hrana za « VIP » licnosti. A gladijatorske borbe bile namjenjene upravo da se sirotinja smiri i zabavi i zaboravi da je gladna i zeljna svega kao i dan danas.
Ispade da je tad sirotinja jela kamenje koje im je takodjer bilo luksuz. Uzmi udzbenik historije/povijesti za V razred osnovne skole pa citaj od polovine prema kraju.
@613 Za tvoju informaciju magistrirao sam povijest na « pravom »a ne na « kupljenom » fakultetu pa ti mogu iz prve ruke reci da smokvu i orasaste plodove sirotinja nikada jela nije na gladijatorskim igrama jer pravo i privilegija da se uziva na istim pripadala je iskljucivo aristokratiji. Sirotinja je zivjela veoma na granici siromastva osim gradskih kuca koje su imale svoje privatne vrtove gdje su uzgajali vlastite plodove.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jok, eto, našli ostatke snickersa, marsa, konzerve coca-cole...
sigurno su pili pivo, točeno, iz plastičnih čaša
Pola mahale mi nema kanalizaciju a ovi prije 2000 godina imali
Tad su cevapi bili sa vise mesa
Eto vidis da je ljudska rasa i dalje samo obicna stoka sto sitnog zuba sto krupnog zuba.
kikiriki košpicee piištoljiii bombeeee travaaa
Vozili Ferrari i jeli kavijar..😉
Kospicari 💪
Ovoga kod mene u dvoristu koliko hoces!
Golemo nidje kebaba nema