Zanimljivosti
0

Američki doktor tvrdi: Selfie je kriva za porast vaški kod tinejdžera

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Koliko god vam sljedeća tvrdnja imala smisla ili ne, stručnjaci su ipak ozbiljni u svom upozorenju. Tvrde kako je popularna selfie kriva za porast pojave vaški kod tinejdžera.

Tinejdžeri obično kada se fotografišu za popularnu selfie drže glave jednu uz drugu, a ne znaju da tu vreba potencijalna opasnost i da bi to mogao biti trenutak da dobijete vaške u kosi, tačnije da vam ih neko prenese na taj način.

Marcy McQuillan, ekspert za vaške kako ga magazin Time titulira, iz Scotts Valleyja, kaže da iako je poznato da se vaške pojavljuju obično kod manje djece, da je primjetan veliki porast i kod mladih u posljednje vrijeme. Šta je uzrok tome? Selfie, tvrdi on.

"Obično liječim manju djecu, jer su ona više izložena tom kontaktu glavama, ali sada se pokazalo da je to uzrok ove pojave i kod tinejdžera koji svaki dan drže glavu uz glavu radi fotografisanja popularne selfie", rekao je McQuillan za SFist, prenosi Times.

Koliko god zvučalo čudno ili smiješno, možda ne bi bilo loše ipak pripaziti s kim se fotografišete za selfie. Higijena je svakako i dalje na prvom mjestu.