Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim je prosle godine u Sarajevu.Nosi ceker sa pijace,skromna,prosla polako pored baste Cordobe u BBI-ju.Dobrota i skromnost zracili iz nje.Vidjelo se tad da potesko hoda i da se bori za dah. Nek' ti je laka zemlja Bosanska dobra Nado,legendo naseg glumista.
@sarajlija537 Ostace mi zao sto ne zovnuh zenu na kafu,da spusti cekere i odmori malo,ali eto,covjek se uvijek za nesto kaje.Nisam covjek koji leti da se slika i pravi selfije sa poznatima,ali propustio sam priliku da sjednem sa njom i upitam se.Da joj kazem koliko cijenim njen rad i koliko ju je moja majka rahmetli voljela. Sto bi rekao Aleksandar Seksan,trebamo te ljude postivati za zivota,a ne samo kad odu sa ovog svijeta. Hvala i tebi prijatelju na lijepim rijecima.
Najveca glumica ikada. Laka ti zemlja
divna zena, zaista mi je zao
Nada je nasa Meril Strip.
Njen glas je izazivao mir, pojavom zracila jednostavnost i skromnost, bila je dama, zao mi je nas, jer sve je manje cestitih ljudi, ona je zaradila dobro, u to sam siguran
Impresivna, od mame Mumi,preko punice Mubere,Hasanaginice,majke...Svakom je liku dala neki dah dobrote i merhameta.Da nije bila velika,ne bi je ni pamtili.Laka ti zemlja bosanska,majka i mama Mumi i Mubera i Hasanaginice... i na koncu, Nado,koja si u svaku ulogu ugradila sebe da te se sjećaju generacije od tinejdžera do starih didova...
Otisla je najveca umjetnica sa ovih prostora. Niko nije imao tako umilnu boju glasa i lijep osmijeh kao Nada. Pocivaj u miru.
Imena visnje je film u kojem je odigrala briljantno uz Ivu Gregurevica,kao i uvijek. U toj ulozi,jednoj prici o povratnicima,ljubavi,braku,roditeljima,djeci,paznji, kao da je predvidjala svoj skori odlazak,pa je i ta uloga nekako bila za kraj. Sta je zivot,dva koraka Od avlije do sokaka... Ostace mi u sjecanju njene svijetlo zelene,uvijek vodenaste oci.Kao da je uvijek u zivotu tiho plakala.
Mama Mumi
Ova žena ne zaslužuje loš komentar, neka ti je lahka zemlja Bosanska!
Jedina punica Mubera koju smo svi voljeli :)) Rahmet ti dusi
i tako, zale te dva do tri dana onda te zaborave kao da nikad postojao nisi,ostavis ono sto si napravio, poneses ono sto si dobra uradio i nista vise, da jok Bog da lijepo mjesto na onom svjetu.
Moja generacija i ja je pamtimo iz Evoksa i Duoksa i Mumijevih... maloprije procitah da je odigrala oko 858 predstava! Sto stvarno govori o njenoj velicini...
Laka ti zemlja Nado dobra
Bosanska/Balkanska majka, mekana, dobra, i skromna. Ode... Neka ti je lahka i mekana zemlja.
Pozdravi gospodina Prohasku.Zbogom legendo !!!
Pamtim je od Evoksa, uvijek je imala onaj specifičan i divan glas, RIP gospođo.