Humani cilj
121

Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" prodajnom izložbom skupilo novac za jednu godišnju stipendiju

Sponzorirani članak
Foto: Općina Novo Sarajevo
Foto: Općina Novo Sarajevo
Izložba prodajnog karaktera pod nazivom "Naslikaj kulturu BiH" predstavila je 26 djela mladih ljudi, autora radova sa, konačnim, humanim ciljem: skupljanje novca za stipendiju za jedno dijete koje želi da se ostvari u sektoru umjetnosti.

Radovi su nastali u sklopu istoimenog projekta, podržanog od strane Općine Novo Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, a koji za cilj ima da promoviše kulturne vrijednosti među mladim ljudima kao i da ih educira o kulturnom naslijeđu BiH. Na samom otvorenju prikupljena su sredstva za punu godišnju stipendiju što je bio i cilj projekta.

Izložba je bila postavljena u Dječijoj kući Novo Sarajevo od 17. do 21. novembra nakon čega su radovi premješteni u prostorije Udruženja na adresi Dobojska 4. Preostali radovi koji nisu prodani na otvorenju izložbe mogu se pogledati i kupiti na spomenutoj adresi. Kupovinom radova direktno se učestvuje u stipendiranju učenika/studenata koji žele da se ostvare u ovom sektoru.

Foto: Općina Novo Sarajevo
Foto: Općina Novo Sarajevo

Stipendija će biti isplaćivana tokom školske/akademske 2022/23. godine, kako bi se ispoštovala procedura pravilnika o konkursu i stipendiranju učenika i studenata Udruženja “Obrazovanje gradi BiH”.