magazin
0

U galeriji u sklopu PAN Winter Puba izložba "Mostovi Sarajeva"

Klix.ba
U galerijskom prostoru PAN Winter Puba na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu postavljena je izložba fotografija "Mostovi Sarajeva", koja prikazuje najznačajnije sarajevske mostove i priča priču ne samo o građevinskim objektima koji povezuju obale rijeke Miljacke, nego i o simbolima Sarajeva, koji povezuju ljude, civilizacije, epohe...

Od januara 2015. će u sklopu mjesečnog vodiča kroz Sarajevo – Sarajevo Navigator započeti i objavljivanje serijala tekstova "Mostovi Sarajeva", a u narednoj godini planirana je i aktivnost obilježavanja samih mostova, pa će uz najznačajnije sarajevske mostove biti postavljene dvojezične table, koje će građanima i posjetiteljima Sarajeva ispričati priču o ovim jedinstvenim objektima.

U galeriji PAN Winter Puba će tokom trajanja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa biti postavljene još dvije izložbe koje za tematiku imaju historiju i kulturu glavnog grada BiH.

Ove izložbe dio su kampanje "Naše naslijeđe je naše blago“, koja se realizuje u sklopu projekta “PHOENIX – Kultura za budućnost”, a kojeg finansira EU i realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Zona unaprijeđenog poslovanja (ZUP) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator.

Projekat “PHOENIX – Kultura za budućnost ” dio je programa “Sarajevo 2014” kojeg finansira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.