Od 19 i 30
1

Povodom Dana Evrope: Henry Saiz danas nastupa u Sarajevu

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Danas, 11. maja, Sarajevo pleše zajedno i slavi Dan Evrope u srcu grada, na platou Pozorišta mladih.

Pridružite nam se i proslavite sa nama ljubav, slobodu, različitost i zajedništvo.

Organizatori događaja, Evropska unija u Bosni i Hercegovini i Garden of Dreams, sarajevskoj publici poklanjaju spektakl na otvorenom u centru grada, potpuno besplatno! Program počinje u 19:30 sati i ulaz je besplatan za sve.

Ispred centra umjetnosti, na platou Pozorišta mladih, danas od 19:30, Sarajevo pleše u bašti snova i mladosti uz španskog maestra Henry Saiz, regionalno poznati dvojac After Affair, uz podršku Diblecua Mirrar.

Ove subote, uz Sarajevo, Dan Evrope slave i Banja Luka, Mostar i Tuzla. Hiljade mladih ljudi izlaze na ulice 4 grada, na 4 različita događaja. Oxia nastupa na Kastelu u Banjaluci, Henry Saiz dolazi u Sarajevo na plato ispred Pozorišta mladih, Musumeci u Omladinski kulturni centar Abrašević u Mostaru. A u Tuzli, na Sonom trgu će nastupiti regionalni super bend Nipplepeople. Rame uz rame sa svjetskim zvijezdama na ovim događajima će nastupiti i najbolji artisti iz Bosne i Hercegovine: After Affair, Nebs Jack, Andrej Jelić i drugi kako bi upotpunili program i osigurali dan i noć za pamćenje.

Program u Banjaluci na Kastelu počinje u 12:00 i trajat će do kasnih večernjih sati, program u Mostaru počinje u 19:00, u Sarajevu u 19:30 dok u Tuzli u 18:00. Ulaz na sve događaje je besplatan!

Dan Evrope najvažniji je praznik Evropske unije koji se tradicionalno obilježavanja sa građanima širom Bosne i Hercegovine te je organizacija ovih događaja koji će se održati simultano u četiri grad rezultat saradnje i predanosti muzičkih festivala i organizacija iz BiH, koji će uz podršku Evropske unije publici omogućiti događaje koji slave slobodu, različitost i zajedništvo. Građani Bosne i Hercegovine nosioci su i stvaraoci evropskih kulturnih vrijednosti te nastavljaju biti u središtu angažmana Evropske unije i zemalja članica EU u Bosni i Hercegovini.

Proslavite Dan Evrope uz najbolju energiju i sate plesa