Zanimljiva ideja
35

Željko Bebek postao je prvi pjevač koji ima svoj kolač

N. C.
Željko Bebek i Mirjana Špoljar
Željko Bebek i Mirjana Špoljar
Željko Bebek jedini je domaći muzičar koji ima tortu nazvanu po njegovom imenu. Za to je zaslužna slastičarstvu Mirjana Špoljar, koja je za legendarnog muzičara osmislila kolač koji je prava rapsodija okusa.

Osmislila ga je vrhunska slastičarka Špoljar, a svoju je premijeru doživio za 50. godišnjicu karijere i 78. rođendan pjevača.

''Iznenadila me Mirjana jako i kad smo pripremali koncert u Areni sastavili smo tu priču da ću ja biti, oni su mi tako i rekli, da ću ja biti prvi muzičar u svijetu koji će imati kolač po svom imenu. Fakat me to zaprimilo, ali ja sam veliki ljubitelj kolača i na neki način mi je imponiralo da Mirjana napravi kolač po nekoj mojoj želji na svoj način. I oduševljen sam kad sam ga isprobao'', rekao je Željko.

'Moram priznat da je ideja došla. Vidjela sam najavu za koncert i željela sam učestvovati u koncertu s obzirom da radim takav posao koji je angažiran 24 sata na da i željela sam ići na taj koncert i rekla sam suprugu željela sam ići i voljela bih napraviti tortu'', ispričala je Mirjana .

Za osmišljavanje i provedbu ideje imala je tek sedam dana.

''Kuhana krema s tri vrste čokolade, između ostalog i opalis čokolada koja je dosta specifična okusima, također tamni kakao jedan brownie biskvit, jedan confie od malina koji je oplemenjen s vanilijom'', rekla je Mirjana.