Četiri mjeseca od dodjele
51

Will Smith u emotivnom videu progovorio o incidentu s Chrisom Rockom i uputio izvinjenje

N. O.
Will Smith (Foto: YouTube)
Will Smith (Foto: YouTube)
Četiri mjeseca nakon šamara na dodjeli Oscara Will Smith je u videu objavljenom na društvenim mrežama progovorio o kontroverzi vezanoj za napad na Chrisa Rocka te mu uputio izvinjenje.

Glumac je ošamario Rocka na bini tokom dodjele Oscara u martu, nakon što se komičar našalio na račun Smithove supruge.

U petak je Smith objavio video u kojem se osvrnuo na šamar - prvi put od samog događaja - u kojem je ponovio svoje izvinjenje.

"Chrise, izvinjavam ti se. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo", rekao je, "Tu sam kad god budeš spreman za razgovor."

Također, uputio je izvinjenje i porodici Chrisa Rocka: "Želim da se izvinim Chrisovoj majci. Pogledao sam intervju koji je dala, i to je bila jedna od stvari koje jednostavno nisam shvatao. Nisam razmišljao koliko je ljudi povrijeđeno u tom trenutku. Želim da se izvinim Chrisovoj majci, želim da se izvinim Chrisovoj porodici, posebno Tonyju Rocku. Imali smo odličan odnos. Tony Rock je bio moj čovjek. Ovo je vjerovatno nepopravljivo".

Smith je ranije davao samo pisane izjave o incidentu, a u objavljenom videu se može vidjeti kako odgovara na pitanja obožavatelja.

"Proveo sam posljednja tri mjeseca ponavljajući i razumijevajući nijanse i složenost onoga što se dogodilo u tom trenutku... Ne postoji dio mene koji misli da je to bio adekvatan način ponašanja", poručio je.

Kazao je i kako je došao do Chrisa, ali da on nije bio spreman za razgovor te poručio: "Kada bude, on će se javiti."

Rekao je i da njegova supruga Jada nije tražila od njega da učini nešto da je odbrani nakon što se Rock našalio: "Jada nije imala nikakve veze s tim".

Također se izvinio svojoj porodici, ali i kolegama nominiranim na dodjeli Oscara.

Postojale su spekulacije da će Smith o incidentu progovoriti u nekom opsežnom intervjuu te su se spominjala imena voditelja poput Oprah Winfrey, ali umjesto toga glumac je odlučio da koristi društvene mreže kako bi se direktno obratio obožavateljima.