"Dobio sam na lutriji"
10

Usljed glasina o razvodu Barack Obama dirljivom objavom čestitao supruzi 30 godina braka

I. B.
Barack i Michelle Obama obilježili su 30 godina braka (Foto: Instagram)
Barack i Michelle Obama obilježili su 30 godina braka (Foto: Instagram)
Mjesec dana nakon glasina da se bivši predsjednik SAD-a Barack Obama i njegova supruga Michelle razvode, par je obilježio značajan datum u njihovom životu.
Barack i Michelle u braku su već 30 godina, a tu čast su jedno drugom posvetili dirljive objave na društvenim mrežama.

Uz fotografije koje prije nismo imali priliku vidjeti Barack je, između ostalog, napisao da "nije mogao poželjeti boljeg životnog partnera" od svoje supruge.

"Nakon 30 godina nisam siguran zašto ti izgledaš potpuno isto, a ja ne. Znam da sam tog dana dobio na lutriji - da nisam mogao poželjeti boljeg životnog partnera. Sretna godišnjica, srce", napisao je Obama.

Na jednoj od fotografija, par je pozirao na plaži na Havajima, a Barack je naslonio glavu na Michelleino rame. Također, on je podijelio i crno-bijelu fotografiju sa dana njihovog vjenčanja gdje se par smiješi od uha do uha.

I Michelle je na svom Instagramu podijelila sličnu objavu, čestitavši suprugu godišnjicu.

"Posljednjih 30 godina bila je avantura i zahvalna sam što te imam uz sebe. Volim te", poručila je.

Barack i Michelle upoznali su se 1989. u čikaškoj odvjetničkoj kompaniji Sidley Austin, gdje su oboje radili.

Michelle je već bila zaposlena tamo kada je stigao Barack, a priča se da se bivši predsjednik brzo zaljubio, dok je ona u početku bila nezainteresovana.

"Pozvao sam je van. Ona je odbila, no nastavio sam pitati. Stalno je odbijala", rekao je u jednom od svojih razgovora kod Oprah.

Ipak, on nije odustao. Na kraju je uspio uvjeriti Michelle da izađu na spoj, nakon čega su ubrzo započeli i vezu. Svoju izabranicu, Barack je zaprosio 1991. godine, a vjenčali su se godinu dana poslije, tačnije 3. oktobra.

"Konobar je došao s desertom i pladnjem. A tu je bio i prsten", prisjetila se Michelle koja je, kako je rekla, bila "potpuno šokirana".

Par zajedno ima dvije kćerke, Maliju (24) i Sashu (21).

Iako se mnogima čine kao oličenje savršenog braka, prošlog mjeseca kružile su glasine da je par pred razvodom te da se ne mogu usaglasiti oko odgoja i pristupa svojoj kćerki Maliji.

Ipak, Michelle je u ranijim intervjuima dala do znanja da su takvi "problemi" premostivi.

"Bilo je trenutaka kada sam htjela gurnuti Baracka kroz prozor. Ta razdoblja mogu trajati dugo, godinama. Ali to ne znači da odustajete", zaključak je bivše prve dame.