Pričao sa zarobljenicima
0

Steven Seagal kao Putinov pijun, snima dokumentarac kojim će donijeti "novi pogled" na rat

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Lider samoproglašene Narodne Republike Donjeck (DPR) Denis Pušilin na svom Telegram kanalu objavio je da je Steven Seagal stigao u posjetu ovoj regiji te da planira snimati dokumentarac koji će "promijeniti pogled na rat u Ukrajini".

Američki glumac, scenarist i reditelj Steven Seagal posjetio je ukrajinsku separatističku regiju Donjeck, što je u utorak potvrdio Pušilin.

"Steven Seagal snima dokumentarac o ratu u Donbasu. Danas je razgovarao s ratnim zarobljenicima u istražnom zatvoru Jelenovka", rekao je Pušilin.

Napomenuo je da je američki filmski reditelj rekao da 98 posto ljudi koji u medijima govore o sukobu u Donbasu nikada nisu bili u toj regiji.

"On želi promijeniti pogled na ovaj rat, izazovan zadatak. Želim mu uspjeh i hvala mu što je posjetio Republiku u ovom vrlo nesigurnom razdoblju", zaključio je Pušilin.

Ruski režimski mediji navode da je Seagal u Donbas stigao kao "specijalni predstavnik ruskog ministarstva vanjskih poslova za humanitarne odnose s SAD-om".

Podsjetimo, ruska propagandna mašinerija pokušava kreirati lažnu sliku o dešavanjima u Ukrajini. Također, nastoje opravdati agresiju na Ukrajinu.