Tek sada se "oporavlja"
34

Slavna oskarovka progovorila o trenucima vrtoglavog uspona: Osjećala sam se kao komad robe

I. B.
Jennifer Lawrence preko noći je postala slavna (Foto: Instagram)
Jennifer Lawrence preko noći je postala slavna (Foto: Instagram)
Glumačka zvijezda Jennifer Lawrence (32) progovorila je o svom vrtoglavom usponu u karijeri, izjavivši kako je u pojedinim trenucima osjećala kao da "gubi kontrolu" nad vlastitim životom.

U trenutku kada je počela nizati uspjehe, Lawrence se suočavala sa posljedicama ogromne slave.

"Između izlaska filma 'Igre gladi' i osvajanja Oscara, postala sam kao komad robe i svaka moja odluka zapravo je izgledala kao nešto što su donosili drugi umjesto mene. Kao da sam bila u svačijem vlasništvu", rekla je za Variety.

Glumica koju mnogi smatraju i jednom od najljepših žena svijeta, debitirala je 2012. godine u franšizi "Igre gladi". Film je dosegnuo ogromnu popularnost i zabilježio rekordnu kinoprodaju.

Iste godine, Jennifer se pojavila pojavila filmu Davida O. Russella "Silver Linings Playbook", gdje je zaigrala uz Bradleya Coopera, a ta uloga donijela joj je prvog Oscara. U tom trenutku glumica je imala samo 22 godine.

"Sada kad razmislim, ne mogu se sjetiti godina koje su uslijedile. Postojao je samo gubitak kontrole", dodala je Lawrence i objasnila kako joj se tek od nedavno čini da počinje vraćati osjećaj svog identiteta.

"Osjećam se kao ja po prvi put nakon dugo vremena", rekla je.

Inače, američka zvijezda doživjela je nekoliko značajnih promjena proteklih godina.

Nakon raskida ljubavne veze s rediteljem Darrenom Aronofskyjem, godine 2019. se udala za Cookea Maroneya.

U februaru ove godine par je dobio i dječaka, a glumica je u oktobarskom izdanju magazina Vogue po prvi put govorila o majčinstvu i svojim strahovima koji dolaze uz tu ulogu.

"Jutro nakon što sam se porodila, imala sam osjećaj da je moj život krenuo ispočetka. Sada je prvi dan mog života", zaključila je tada.