Tokom čitanja nominacija
62

Trenutak s dodjele Zlatnih globusa o kom se priča: Jennifer Lawrence "zaprijetila" i nasmijala sve

N. O.
Screenshot/Twitter
Screenshot/Twitter
Jennifer Lawrence bila je jedna od gostiju dodjele nagrada Zlatni globus, a jedan detalj prilikom nabrajanja nominovanjih i prozivanja njenog imena posebno je privukao pažnju.

Naime, u trenutku kad je Lawrenceino ime objavljeno tokom ceremonije među šest nominiranih za najbolju glumicu u filmu - mjuziklu ili komediji, zvijezda filma "No Hard Feelings" imala je posebnu poruku.

Kako je prikazana u krupnom planu šaljivo je zaprijetila: "Ako ja ne osvojim, odlazim".

Emma Stone je nekoliko trenutaka kasnije prozvana kao dobitnica nagrade, a Lawrence je zapravo bila jedna od onih koji su se najviše radovali. Umjesto "izlaska" Jennifer je dignula ruke u zrak i učinilo se da kaže "Majko!" dok se pridružila horu navijanja za Emmu.

Među ostalim nominovanim za nagradu u bili su Fantasia Barrino za "The Color Purple", Natalie Portman za "May December", Alma Pöysti za "Fallen Leaves" i Margot Robbie za "Barbie".

Pobjeda ove godine označila je drugu nagradu Zlatni globus u Stoneinoj karijeri nakon filma "La La Land" iz 2017. godine. Također, ona je na kraju osvojila Oscara za najbolju glumicu zahvaljujući filmu "La La Land".