Ukrajinska pjevačica
166

Ruslana zatražila od Bidena da zaštiti Ukrajinu pa poručila: Želite li Černobil 2?

N. O.
Ruslana (Foto: Instagram/Screenshot)
Ruslana (Foto: Instagram/Screenshot)
Ukrajinska pjevačica Ruslana ponovo se oglasila na Instagramu te u nekoliko videa ukazala na dešavanja u njenoj zemlji, zatražila zaštitu od američkog predsjednika pa upitala da li svijet priželjkuje ponavljanje nuklearne katastrofe u Černobilu.

Mnogi pjevačicu Ruslanu pamte kao pobjednicu Eurosonga 2004. godine, a danas je njen život, kao i život svakog drugog Ukrajinca, doživio potpunu promjenu.

Tokom povezivanja na Topiku, koji se emituje na TVMnews +, Ruslana je rekla da se trenutno nalazi na Karpatima, gde organizuje volonterski rad, uključujući i pripremu hrane za ljude.

Također, pjevačica redovno snima videa na kojima skreće pažnju na ono što se dešava u njenoj zemlji, a u jednom od posljednje objavljenih poručila je da traži od Bidena i NATO-a da zaštite njihovo nebo.

"Kao ambasador svoje države, kao pobjednica Eurovizije, sada govorim u ime cijelog svog naroda. Tražimo od predsjednika Joea Bidena i glavnog tajnika NATO-a gospodina Jensa Stoltenberga da zaštite naše nebo. Ukrajinska vojska će štititi Europu ako vi zaštitite nas. Donesite odluku za sigurnost cijelog svijeta", poručila je.

U objavi na Instagramu pozvala je i na blokadu kolona ruske opreme koje pristižu te poručila: "Nećemo dozvoliti Putinovim okupatorima da dovoze opremu u naše gradove i međusobno ih odsjeku".

U opisu jednog od videa zapitala je da li ljudi priželjkuju ponovnu nuklearnu katastrofu ukazavši da će svi nastradati ukoliko Putinova raketa pogodi Černobil.

"Da li želite Černobil 2? Niko ne priča o tome, ali moramo da vrištimo. Shvatite li šta je Černobil 2? Djelujte prije nego bude prekasno", poručila je pjevačica.