Showbiz
8

Pique: Priča o pokeru na skidanje prije nego što smo pokradeni je laž

Totalsport
Gerard Pique (Foto: AFP)
Gerard Pique (Foto: AFP)
Šesterica španskih nogometnih reprezentativaca bili su žrtve kradljivaca u brazilskom gradu Recifeu na Kupu konfederacija prošle sedmice. No, pojavio se i izvještaj o tulumarenju španskih nogometaša i druženju sa grupom žena uoči krađe.

Za vrijeme susreta 1. kola grupe B Kupa konfederacija između Španije i Urugvaja opljačkane su hotelske sobe šesterice španskih reprezentativaca, a jedini nogometaš za kojeg se zna da je bio žrtva krađe jest Barcelonin stoper Gerard Pique. Policija je odmah otvorila istragu, a unutarnju istragu provela je i uprava hotela. U pitanju je vijest koju je službeno potvrdila i FIFA.

No, brazilski Globoesporte "zna nešto više"' o cijeloj priči, te tvrdi da su se neki nogometaši nakon pobjede protiv Urugvaja 2-1 zabavljali uz bend, pivo i grupu žena. Informaciju su navodno dobili od osoblja hotela.

Prema toj priči, bend je svirao do 1 sat ujutro, a tada se pet žena pridružilo peterici igrača i članovima tehničkog osoblja reprezentacije u igranju pokera na skidanje. Neki od igrača povukli su se u sobe s nekima od žena, a kada su se sljedećeg jutra probudili, dame su već otišle, a s njima i nekoliko hiljada eura…

Tako kaže priča koju je Gerard Pique, jedini igrač koji se spominje u originalnom izvještaju, energično demantirao…

"To su sve obične izmišljotine, laži kojima nastoje drugim ljudima zakomplicirati život. Naš nogometni savez će se pozabaviti tim pitanjem. To je sve jedno neugodn iskustvo. Uvijek se moraju u nekim situacijama pojaviti ovakve laži, ali sve će se to riješiti", izjavio je Pique.