Imao vlastitu kategoriju
48

Organizatori Zlatne maline zbog bolesti poništili nagradu za najgori film Brucea Willisa

N. O.
Bruce Willis (Foto: EPA-EFE)
Bruce Willis (Foto: EPA-EFE)
Organizatori dodjele Zlatne maline koja odaje počast najgorem filmskom ostvarenju godine poništila je nagradu Bruceu Willisu nakon što je glumčeva porodica otkrila da se bori s afazijom, zdravstvenim stanjem koje utječe na njegove kognitivne sposobnosti.
"Nakon dugog razmišljanja i razmatranja, Zlatna malina je donijela odluku da ukine nagradu dodijeljenu Bruceu Willisu zbog njegove nedavno objavljene dijagnoze", navodi se u saopštenju.

"Ako je nečije zdravstveno stanje faktor u donošenju odluka i/ili učinka, priznajemo da nije prikladno dati mu nagradu", dodali su.

U srijedu je Willisova porodica, uključujući njegovu bivšu suprugu Demi Moore, u zajedničkoj izjavi saopćila da će glumac uzeti pauzu od glume zbog svog zdravstvenog stanja.

"Ovo je zaista izazovno vrijeme za našu porodicu i tako cijenimo vašu stalnu ljubav, saosjećanje i podršku", navodi se dijelom u saopštenju.

Prema klinici Mayo, afazija je "stanje koje vam oduzima sposobnost komunikacije" i može biti uzrokovano moždanim udarom, povredom glave, tumorom na mozgu ili bolešću.

Organizatori Zlatne maline su ove godine "nominirali" Willisa za osam njegovih ovogodišnjih filmova u kategoriji nazvanoj po njemu, "Najgora izvedba Brucea Willisa u filmu iz 2021.".

Na kraju je odlučeno da je njegova uloga u filmu "Cosmic Sin" pobjednička.

"Kategorija nikada nije trebala biti stalni dio Zlatne maline. Tako da se neće ponoviti", dodaje se u saopštenju.

Također, poručili su kako im je zaista žao zbog dijagnoze Brucea Willisa.