Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
e mogu misliti kako bih i ja bio popularan u svijetu kad bi za svaku dobrotu koju uradim u zivotu bio medijski ispostavljen... ali mi obicni smrtnici takve stvari smatramo normalnim i smatramo obicnim sitnicama...dati tu i tamo zekjat, dati vitre, uplasimo se neceg pa damo sadaku...pa onda opet u prolazu vidis neko dijete das njemu... pa godisnje nama ode lijepa svota novca...al nikome se ne hvalimo jer to nije za hvaliti se...TO JE DUŽNOST!
Koliko puta je obični čovjek pomogao drugom, pa nikom ništa. Što se ovo mora objaviti? Koliko ima ona, a koliko npr. Marko, Ivo, Jozo, Mustafa? Šta joj dajete publicitet za večeru?
8 godina, tj. 2x4 godine. Puno je deset. Puno je i osam, al\' hajde to i nekako.
Još nešto: Kad su u pitanju izbori, diskvalifikovati iz predizborne utrke svakoga pojedinca ili njegovu zamjenu ili čak stranku, ako se ne pojavi na televiijskim debatama. Zakonom zabraniti više od dva mandata (maksimalni rok trajanja izborne funkcije da bude primjerice 8 ili 10 godina).
Nemam ništa ni protiv teokratije(religijski ustrojen sistem), ali sam protiv da vjerski poglavari budu doživotni vladari (ovo je danas izuzetno težak problem, naročito u hrišćanstvu, a nešto manje u islamu). Dakle, bez obzira na uređenje, mora biti ukinuta doživotna vladavina...dakle, za sve funkcionere, ili izborni sistem, ili penzija. A da neko bude doživotno na funkciji, to je najgori mogući scenario.
Manje je bitno jel u pitanju teokratija, kapitalizam, socijalizam ili robovlasništvo. Mnogo je bitnije da u vrhu vlasti postoji konkurencija. Nemam ništa protiv socijalizma ili komunizma, pod uslovom da to bude višepartijski sistem (uz izbore). Tada je mnogo teže sakrivati prljavi veš, kojega uvijek ima.
Kada bi neko u Jugoslaviji pokrenuo pitanje pravne odgovornosti monopololističkih komunističkih funkcionera, to je bila vrlo zeznuta tema. Jednom je čak i drug Tito otvoreno kazao pred kamerom: NE TREBA SE DRŽATI ZAKONA KAO PIJAN PLOTA. Eto primjerice u Libiji: Za vrijeme Gadafija, obavljane su i prikrivane likvidacije, baš kao i danas poslije Gadafija... ali bez diktatora je mnogo teže skrivati prljavi veš.
Pa \"ISTINA\", nije ni komunizam bez nedostataka, i tamo su postojali nedodirljivi bogovi kao i danas. Ali cenzura i jednopartijski sistem su oštro sankcionisali slobodu govora, pa je prljavi veš uspješnije prikrivan. Bilo je i u Titinoj državi gladnih. Primjerice, Lepa Brena je jednom izjavila na televiziji da je u djetinjstvu bila gladna, a to nije smjela reći u vrijeme titove jugoslavije.
Stara moja poslovica: Ne poklanjaj siromahu ribu nego iskoristi siromašnu ribu.
ovaj sarajevo-x sto zna vijest glupu plasirat, to je nevjeovatno, pa sta ako je dala veceru, bozhe dragi, jesi mu i pomogla
Odvratno samoreklamiranje, neosporna je cinjenica da su mnogi celebrity likovi (npr. Andja Jolie, Sean Penn) za ovu kravu izmislili humanitarni rad.
...i onda se ona vratilau svoju luksuznu vilu, a on u kartonsku kutiju...
Bilo bi bolje da mu je nasla posao, ali hajde, opet je uradila dobru stvar.
Na tome se i obogatila. Podijeli milion, to snimi i prikaže i zaradi sto miliona. To nije humanost, to je biznis!
ONA TEŠKA MILIJARDE A ON NEMA DA JEDE I ONDA KAŽU KOMUNIZAM NE VALJA
Stara Kineska poslovica: Ne poklanjaj siromahu ribu nego ga nauci kako se peca
ja se svaki dan pitam kako je moguce da ste vi na klixu tolke budaletine. jos jednom pokazala humanost? platila veceru... e platicu vam ja citavoj redakciji veceru, al da objavite clanak, je.be.m vas usta futava